Gündem Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası Türkiye'den ilk tepki

Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası Türkiye'den ilk tepki

Paylaş
Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası Türkiye'den ilk tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yeni Zelanda'da camiye düzenlenen saldırı sonrası sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, saldırıları en güçlü şekilde kınadığını bildirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Yeni Zelanda #Christchurch’te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.

İslam ve Müslüman karşıtı İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yukseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."

FAHRETTİN ALTUN'DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Cami saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadığını bildiren Altun, "Dualarımız ve düşüncelerimiz kurbanların ve yakınlarının yanında. Bu bize birlik olmadan ayakta kalamayacağımızı hatırlattı. Hep beraber her türlü terörizme karşı durma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Bu terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bazı mevkidaşlarım ile görüşmelerde bulunacağım bu gibi saldırıların yeniden gerçekleşmemesi ve teröre karşı ortak tavırda bulunulması hususunda alınacak önlemler ve gösterilecek tepkiler konusunda görüş alışverişinde bulunacağım."

BİNALİ YILDIRIM: İSLAM DÜŞMANLIĞININ YENİ GÖSTERGESİ

AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yeni Zelanda'da bir camiye düzenlenen saldırı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.Yıldırım mesajında şunları söyledi: "Yeni Zelanda'daki Nur Camii´nde ibadet ederken alçak bir terör saldırısına kurban giden Müslüman kardeşlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir insanlık suçu olan terörün nerede kimi vuracağını kimse bilemez. Bu saldırı dünyada yükselmekte olan ırkçılığın, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının da yeni bir göstergesi olmuştur. Yeni Zelanda Halkının ve İslam dünyasının başı sağ olsun."

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yeni Zelanda #Christchurch’te camilere yapılan ırkçı ve İslam düşmanı saldırılarda onlarca kişi katledildi. Bu canice saldırıyı şiddetle kınıyoruz, ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu saldırlar İslam düşmanı söylemler kullanan siyasilerin oluşturduğu atmosferin sonucudur. Canilerin yayınladığı bildiri açıkça İslam düşmanlarının kullandığı tüm argümanları biraraya toplamış. İslam düşmanlığını yayanlar bunun bir din ve coğrafyayla sınırlı sonuçları olmayacağını göremiyorlar. Tüm insanlık, tüm dinler ve ülkeler için tehdit üretiyorlar. Camilere düşmanlık üretenler, kiliseleri ve havraları da tehdit ediyorlar." dedi.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI GÜL: ŞİDDETLE KINIYORUM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de "Yeni Zelanda’da camilere ve Müslümanlara yapılan saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İslam’a ve Müslümanlara yönelen fiili saldırı, nefret söylemi ve düşmanca tutumlar bir insanlık suçudur. Şiddetle kınıyorum." dedi.