Gündem Yenikapı'da 3 ay arayla aynı facia

Yenikapı'da 3 ay arayla aynı facia

Paylaş
Yenikapı'da 3 ay arayla aynı facia

İstanbul'da bu sabah büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Yenikapı'da yapılacak miting için görevli polis ve zabıtaları taşıyan İETT otobüsü Yenikapı'da bir üst geçide çarptı. Otobüsün LPG yakıt deposu patlarken yine aynı noktada 3 ay önce de büyük bir facia atlatılmıştı..

Yenikapı'daki mitingde görevli polisleri taşıyan İETT otobüsü, Fatih'te Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Kaza sonrası otobüste patlama meydana geldi. Patlama sonrası 4 polis ile yol kenarında bulunan 2 zabıta memuru yaralandı. Yapılan ilk incelemede, otobüsün LPG yakıt deposunun patladığı tespit edildi. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası otobüsün alev almaması olası bir facianın önüne geçti. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. Olay yerinde inceleme sürüyor.

Haberin Devamı

Bu sabah meydana gelen patlama sonrası İETT otobüsünün hali!

AYNI YERDE İKİNCİ FACİA

Aynı yerde yaklaşık 3 ay öncede İETT otobüsü kaza yapmıştı. Yakıt deposu patlayan otobüs alev almış, sürücüsü ağır yaralanmıştı. 21 Haziran tarihinde meydana gelen kazada ise 1 kişi ağır yaralanmıştı. Fatih'te Namık Kemal Caddesi girişindeki Marmaray durağı yakınında hareket halindeki İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı İETT otobüsünde patlama sonrası yangın çıkmıştı. 34 KA 6722 plakalı otobüsü kullanan şoför Yakup Tunç, Yenikapı Sahil'den Aksaray Namık Kemal Caddesi'ne girdiği sırada, eski Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarpmıştı.

Aynı noktada 21 Haziran tarihinde meydana gelen patlama ve İETT otobüsünün hali!

Haberin Devamı

Çarpmanın ardından doğalgazla çalışan otobüste patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından çıkan yangında, alevler biranda otobüsü sarmış, yangında yaralanan şoför Yakup Tunç ambulansla Çapa'da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.