Kültür - Sanat Yenilmezler Ultron Çağı
Paylaş
Yenilmezler Ultron Çağı

Kötüler ne kadar kötü olsa da, sayıları ne kadar artsa da onlar için zaferden başka yol yok! Çağrıya kulak verin: çünkü artık Yenilmezler birlikte!

GÖZDE ÖZEN

Haberin Devamı

“Ve işte o gün geldi, daha öncekilerin hiçbirine benzemeyen o gün! O gün, dünyanın en güçlü kahramanları bir araya geldi ve o gün Yenilmezler doğdu: Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği kötülerle savaşmak için.

Kötüler ne kadar kötü olsa da, sayıları ne kadar artsa da onlar için zaferden başka yol yok! Çağrıya kulak verin: çünkü artık Yenilmezler birlikte!”

Yukarıdaki alıntı Yenilmezler çizgi roman serisinin 1970’lerdeki versiyonunun ön sözünden. Stan Lee ve arkadaşları tarafından yaratılan Marvel çizgi roman evreni okuyucularına bugüne kadar Örümcek Adam, Hulk, Kaptan Amerika, Demir Adam, Thor, X-Men, Fantastik Dörtlü gibi birçok süper kahraman ve onların dünyayı ve tüm insanlığı tehdit eden düşmanlarıyla mücadelelerini anlatan sayısız hikâye armağan etti.

Haberin Devamı

Her ne kadar sevenleri bu evreni çizgi roman olarak okumaya devam ediyor olsa da, okuma alışkanlığımız yerini hızla “izleme” alışkanlığına bıraktığından beri bu süper kahramanları birer birer beyaz perdeden izlemeye, maceralarını hasılat rekorları kıran gişe filmlerinden takip etmeye başladık. Hemen hemen bütün Marvel süper kahramanlarını kendi adlarını taşıyan filmlerde (ve devam filmlerinde) izledikten sonra, 2012’de gösterime giren ilk Avengers / Yenilmezler filminde, dünyayı uzaylı istilası tehdidinden kurtarmak için bir araya gelen süper kahramanlarımız sadece “birlikten kuvvet doğar” sözünü doğrulamakla kalmamış, aynı zamanda hem eleştirmenlerin hem de seyircinin beğenisini kazanmış, büyük bir gişe başarısı elde etmişlerdi.

Tüm dünyayla birlikte yarın ülkemizde de gösterime girecek olan, serinin ikinci filmi Yenilmezler Ultron Çağı’nda yönetmen koltuğunda yine Joss Whedon’u görüyoruz. İlk Yenilmezler filminde bir arada olan, Demir Adam, Kaptan Amerika, Thor, Hulk, Black Widow, Hawkeye ve Nick Fury’den oluşan ekip Ultron Çağı’nda da bizlerle birlikte. Bu filmde ekibe, insanların düşüncelerini kontrol edebilen ve sanrılar görmelerine sebep olan Scarlet Witch ve süper hızlı ikizi Quicksilver da katılıyor. Bir de en zorda kaldıkları anda kahramanlarımızın yardımına Hızır gibi yetişen ve seyircinin gönlünde taht kuracağına emin olduğum Vision var artık ekipte. Ancak ondan hiç bahsetmeyeceğim, sürprizi bozmak istemiyorum.

Haberin Devamı

Filmin hikâyesi kısaca şöyle: Nihayet Loki’nin asasını ele geçiren Yenilmezler ekibi artık rahat bir nefes alacak ve biraz dinlenmeye vakit bulabilecektir. Ancak asasın içindeki taşa gizlenmiş yapay zekâyı inceleyen Tony Stark ve Bruce Banner, bu gücü kontrol altına alıp, dünyayı dış tehditlerden sonsuza dek kurtarabilecek ve kalıcı barışı sağlayabileceklerini düşünürler. Ancak işler planladıkları gibi gitmez ve ortaya tüm Yenilmezler ekibinden daha zeki ve güçlü bir düşman olan Ultron çıkar.

Ultron da tıpkı Yenilmezler gibi dünya barışından yanadır ancak Ultron’a göre dünya barışına giden yolda atılacak ilk adım insanlığın yok olmasıdır. Bu yeni düşmanın gücü karşısında ne yapacaklarını şaşıran Yenilmezler ekibi sarsılacak, yara alıp güçsüz düşecek hatta birliktelikleri sarsılacaksa da amansız bir savaşın sonunda güçlerini birleştirip dünyayı yok olmanın eşiğinden döndüreceklerdir.

Haberin Devamı

Karakterlerinin geçmişlerine, iç dünyalarına ve birbirleriyle olan ilişkilerine de yer veren, açılış sahnesinden son sahnesine kadar temposu hiç düşmeyen Yenilmezler Ultron Çağı’nın, ilk Yenilmezler filmine göre biraz daha karanlık bir atmosfere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Senaryosundaki sıkıntıları bitmek bilmeyen aksiyon sahneleri ve bu sahnelerdeki teknik başarısıyla seyirciyi koltuğa çivileyerek kapatan Utron Çağı’nın bizce en büyük zafiyeti süper kahraman filmlerine ve özellikle de Marvel evrenine has, o alıştığımız mizah duygusunun büyük oranda eksik kalmış olması diyebiliriz.

İyi seyirler.