Yenimahalle Yenimahalle'de riskli yapılar tespit ediliyor

Yenimahalle'de riskli yapılar tespit ediliyor

Paylaş
Yenimahalle'de riskli yapılar tespit ediliyor

Yenimahalle'de riskli yapılar tespit ediliyor

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde risk oluşturan yapıların tespiti için çalışma başlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların tespitleri için yetkilendirilen Yenimahalle Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde ilçe sakinlerinin güvenliğini düşünerek tespit çalışmalarına başladı. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında, ilçe genelinde riskli yapı tespit çalışmalarına başlayan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekipleri, Şentepe, Kayalar, Macun, Aşağı Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar mahallelerinde ikamet eden 25 yapı sakininin başvurusu üzerine tespit çalışması gerçekleştirdi.
'VATANDAŞLARIN BAŞVURU YAPMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'
Afet riski taşıyan yapılara, meydana gelecek felaketlerin önlenmesi amacıyla tespit işlemi yapıldığını belirten Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmesi ile Yenimahalle Belediyesi olarak ilçemizde risk taşıyan yapıları tespit ediyoruz. Bu çalışmanın yapılabilmesi için öncelikle vatandaşların e-devlet şifresi ile birlikte müdürlüğümüze başvuru yapması gerekiyor. Temmuz ayından bu yana yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda 25 yapının risk tespitini gerçekleştirdik. Olası bir depremde can kaybının önüne geçilebilmesi için Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında, yapılarından şüphe duyan vatandaşların başvuru yapması büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı