Yenişehir Yenişehir Akademi’de 3 çocuğa otizm tanısı konuldu

Yenişehir Akademi’de 3 çocuğa otizm tanısı konuldu

Paylaş
Yenişehir Akademi’de 3 çocuğa otizm tanısı konuldu

Yenişehir Akademi’de 3 çocuğa otizm tanısı konuldu

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Akademi’de 0-3 yaş arasındaki 116 çocuk üzerinde erken tanı sistemi ile yapılan değerlendirmelerde 3 çocuğa otizm teşhisinin konulduğunu söyledi.

Yenişehir Belediye 2020 yılının ilk belediye meclis toplantısını Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, başkanlığında gerçekleştirdi. Yenişehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 2020 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı Birinci Birleşimi, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. 20 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Abdullah Özyiğit, 2020 yılının ilk meclis toplantısının ve alınacak kararların Yenişehir'e hayırlı olmasını diledi. Belediye Meclisinde görüşülen 20 maddenin 19 tanesi oy birliği ile 1 maddesi ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Türkiye’de bir ilk olan 0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimlerinin verildiği Yenişehir Belediye Akademi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Özyiğit, Akademiye başvuru yapan ve değerlendirmeleri yapılan 116 çocuktan 3’üne otizm teşhisi konulduğunu, 2 çocukta ortopedik rahatsızlık tespit edildiğini ve 3 çocuğun ise yaşıtlarına göre zeka olarak ileri düzeyde olduğunun belirlendiğini ifade etti. Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirdiğimiz birçok iş var. Bunlardan biri olan Yenişehir Belediyesi Akademi çok özel işler yapıyor. Akademi’ye 15 günde 116 çocuk için müracaat edildi, gelişimsel değerlendirmelerde uzmanlarımız tarafından yapılan tespitlerde 3 çocuktan birin de ileri, diğer ikisin de ise orta seviyede otistik bulgulara rastlandı. Bu bulguları çocuk psikiyatri de doğruladı. Yine 2 çocuğumuzda ortopedik rahatsızlık tespit edildi ve 3 çocuğun da yaşıtlarından 18 ay zeka olarak ileri düzeyde olduğu da belirlendi. Aynı zamanda konuşma problemi olan çocuklar da tespit ettik, bu konuda eğitim ve çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Anne ve babalara seslenen Başkan Abdullah Özyiğit, sağlıklı nesiller yetiştirmek için erken çocukluk eğitiminin önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimizi hafta Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eğitimden ve Spordan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya buradaydı. Yenişehir Belediyesi Akademi’yi ziyaret etti. Kendisine Akademi ve oradaki çalışmalar hakkında bilgi verdik, kendisi da Milli Eğitim Bakanımızı arayarak Yenişehir Belediye Akademi hakkında konuştu. Sayın Bakan da Mersin'e geldiğinde Akademi’yi ziyaret edeceğini söyledi. Biz sorumluluk alanımızda eğitim aileden başlar ve her aile bir okuldur sloganı ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Anne ve babalara seslenmek istiyorum; Yenişehir Belediyesi Akademi’ye herkes gelsin herhangi bir ücret talebimiz yok, sağlıklı nesiller yetiştirmek için böyle bir girişimi başlattık, bilinçli aileler bilinçli çocuklar yetiştireceklerdir."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı