Yenişehir Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere İstanbul gezisi

Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere İstanbul gezisi

Paylaş
Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere İstanbul gezisi

Yenişehir Belediyesi'nden öğrencilere İstanbul gezisi

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi ve Yenişehir için Topluyorum Projesi'ne katılıp dereceye giren okulların öğrencileri İstanbul gezisiyle ödüllendirildi.

Kişi başına atık toplamada dereceye giren Akçeşme İlkokulu, TOKİ Orhangazi Ortaokulu ve Yolören İlkokulu'ndan toplam 140 öğrenci, Yenişehir Belediyesi'nin organizasyonuyla İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. Yenişehirli öğrencilerin geri kazanım bilincinin oluşmasına önemli katkı sağladığını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, "Öğrencilerimizi ve öğretmenleriyle okul müdürlerini kutluyorum" dedi.

Aydın, "İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan Sıfır Atık Projesi ile ilçemizde bulunan okullarda öğrenim gören öğrenciler ülkemize ve geleceğimize önemli bir katma değer sağlamışlardır. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın bu projede gösterdikleri başarı, ilçemizi Bursa’da ikinci sıraya getirmiş ve geri kazanım bilincinin oluşmasına büyük katkı sağlamıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı