Merkez Yenişehir, Mezitli ve Anamur'un başkanları mazbatasını aldı

Yenişehir, Mezitli ve Anamur'un başkanları mazbatasını aldı

Paylaş
Yenişehir, Mezitli ve Anamur'un başkanları mazbatasını aldı

Yenişehir, Mezitli ve Anamur'un başkanları mazbatasını aldı

Adnan AÇIKGÖZ-Mithat ÜNAL/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ve Anamur Belediye Başkanı MHP'li Hidayet Kılınç mazbatalarını alarak göreve başladı.
Özyiğit ve Tarhan için Mersin Adliyesi'nde mazbata töreni düzenlendi. Büyük bir vatandaş kitlesi ile adliyeye giriş yapan başkanlardan Abdullah Özyiğit, "Bu seçimlerde de gördük ki Mersin'e yakışır, Yenişehir'e yakışır bir yarış oldu. Bu yarışta da halkımızın bize yüksek oranda bir teveccühü oldu. Hem Yenişehir'de hem de büyükşehirde bize verilen desteklerin karşılığını ödemek üzere bugünden itibaren çalışmaya başlayacağız. Üzerimizdeki, omuzumuzdaki yükün, sorumluluğun farkındayız. Halkımıza şükranlarımı sunuyorum, mahcup olmamayı diliyorum. Yüzümüzün akı ile bu görevi devretmeyi de Allah bize nasip etsin" dedi.
Üst üste 2 kez seçilme başarısını gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Kuşkusuz buradaki en büyük başarı önce halkımızın. Sonra tabii ki il ve ilçe örgütümüzün. Genel merkezimizin Ankara ve Türkiye genelindeki yaratmış olduğu rüzgar, tüm ülkede başarıyı getirdi. Sadece Mersin'de rüzgarın değiştiğini söylemiyorum. İstanbul ve Ankara'dan başlamak üzere, Türkiye'de bir değişim oldu. Bu ilk adımdır. Çok güzel gelişmeler olacak, değişim olacaktır. Halkın gücü karşısında, halkın iradesi dışında hiçbir kişinin veya kurumun gücünün olmadığına inanıyorum. Bunu da vatandaşlar gösterdi, Türk Halkı gösterdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mazbatasını alan bir diğer isim ise Anamur Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Hidayet Kılınç oldu. Törende konuşan Kılınç, "Başardık, teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Anamurumuza yakışan bir seçim oldu. Diğer iki siyasi partimize ve seçime giren partilerimize de çok teşekkür ediyorum. Hiçbir olay olmadı, hiçbir sıkıntı çıkmadı, kimsenin burnu kanamadı. Onlara da teşekkür ediyorum, sağolsunlar. Vaatlerimiz hiçbir zaman kağıt üstünde kalmayacak. Bu vaatlerimizi takip edip, 5 sene sonunda Allah'ın izni ile tamamlayacağız" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberin Devamı