Yenişehir Yenişehir'de eski hastane bölgesine Kaymakamlık ve Adliye geliyor

Yenişehir'de eski hastane bölgesine Kaymakamlık ve Adliye geliyor

Paylaş
Yenişehir'de eski hastane bölgesine Kaymakamlık ve Adliye geliyor

Yenişehir'de eski hastane bölgesine Kaymakamlık ve Adliye geliyor

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Yenişehir ilçesinde eski Devlet Hastanesi’nin olduğu bölgeye Kaymakamlık Konağı ve Adliye taşınacak.

Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasının ardından boşalan iki binadan birine adliye taşınacak, diğer bina ise yıkılarak yerine kaymakamlık binası yapılacak. Adliye binasının taşınacağı 2 bin 720 metrekarelik binada onarım ve düzenleme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Bin 650 metrekarelik diğer binada ise yıkım çalışmaları başladı. 1 ay içinde tamamlanacak olan yıkım çalışmalarının ardından Kaymakamlık Konağı’nın inşa edileceği arsa ortaya çıkmış olacak” dedi.

Bu bölgede ayrıca bin 70 metrekarelik bölüme ise 5 katlı bir bina inşa edileceğini ifade eden Başkan Aydın, “Buraya da Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis birimleri gelecek. Böylece eski hastane bölgesi Kaymakamlık Konağı, Adliye ve geniş kapsamlı bir Sağlık Merkezi olarak değerlendirilecek” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı