Yenişehir Yenişehir’in tarih ve kültür şehri özellikleri gün yüzüne çıkıyor

Yenişehir’in tarih ve kültür şehri özellikleri gün yüzüne çıkıyor

Paylaş
Yenişehir’in tarih ve kültür şehri özellikleri gün yüzüne çıkıyor

Yenişehir’in tarih ve kültür şehri özellikleri gün yüzüne çıkıyor

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Yenişehir ilçesinde restorasyon çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Sinanpaşa Külliyesi’nde kaymakamlık, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğünde ortaklaşa organize edilen etkinlik düzenlendi.

Yenişehir Kaymakam Suat Seyitoğlu, Sinanpaşa Külliyesi’nin restorasyonu gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti. Yenişehir’in Osmanlı İmparatorluğuna 25 yıl başkentlik yaptığı hatırlatan Seyitoğlu, “Bu gibi tarihi mekanların varlığı, o şehrin tarihi bir şehir olduğunu ortaya koyuyor. Bu külliyenin eski halini biliyorsunuz. Şimdiyse güzel bir külliye görünümü kazandı. Tokat, Amasya, Samsun, Diyarbakır, Mardin, Adana’da da bu tür mekânları görürsünüz. Her tarihi şehrimizde bu tür mekânlar var” dedi. Külliyeyi kültürel ve sanatsal faaliyetler için kullanmayı uygun gördüklerini söyleyen Seyitoğlu, Kültür ve Sanat Programı adı altında ilk etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

SERGİ AÇILIŞI

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise Yenişehir’in, Osmanlı’nın kurulduğu ilk şehir ve ilk başkent olduğunu vurguladı. Aydın, ilçedeki tarihsel zenginliklerin ayağa kaldırılması ve yaşatılması için bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini anlattı. Konuşmaların ardından resim, yöresel eşyalar ve Halk Eğitim Merkezi ürünleriyle, tezhip sanatı örnekleri, edebiyat köşesinin yer aldığı sergilerin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğe Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın eşi Ayşegül Canbolat, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Haberin Devamı