Yenişehir Yenişehirli engellilere okul müjdesi

Yenişehirli engellilere okul müjdesi

Paylaş
Yenişehirli engellilere okul müjdesi

Yenişehirli engellilere okul müjdesi

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte ilçeli yöneticilerle engelli aileleri bir araya geldi. Yapılan konuşmalarda engellilerin sorunlarına köklü çözüm arayışlarının sürdüğü vurgulanırken, ilçeye bir Engelliler Okulu inşa edilmesi için somut adımlar atıldığı açıklandı.

Yenişehir Belediyesi'nin düzenlediği yemeğe katılım yoğun oldu. Yemeğe, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle engelli aileleri katıldı.

ENGELLİLER OKULU, 1.5 YIL SONRA HİZMETE AÇILACAK

Engelli ailelerine müjdeli haberi Kaymakam Seyitoğlu verdi. Köfteci Yusuf firmasının sahibi Yusuf Akkaş'tan bir Engelliler Okulu yapma sözü aldıklarını belirten Seyitoğlu, "İlçeye bir Engelliler Okulu kazandırmak amacıyla Belediye Başkanımızla birlikte yaptığımız girişimlerden olumlu sonuç aldık. Yenişehirli işadamı Yusuf Akkaş, Engelliler Okulu'nun yapımını üstlendi" dedi. Seyitoğlu, 18 derslikli inşa edilecek Engelliler Okulu'nun 1,5 yıl sonra hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

"ENGELİLERİMİZ NE İSTERLERSE, YERİNE GETİRECEĞİM"

Belediye Başkanı Davut Aydın da, engellilerin sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü anlattı. Başkan Aydın, "Seçim döneminde engellilerimiz için yapacaklarımızı duyurmuştuk. Bu vaatlerimizi yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Seçim döneminde vaatlerimizin arasında akıllı durak vaadi vardı. 5 adet sipariş ettik. Engellilerimiz benden ne isterlerse yerine getireceğim" diye konuştu.

"FİZİKİ ENGELLER DE ELBİRLİĞİYLE AŞILACAKTIR"

Herkesin birer engelli adayı olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, bu bilinçle empati yapılması durumunda engellilerin ve ailelerinin yaşadığı güçlüklerin anlaşılabileceğini ifade etti. Aydın sözlerini şöyle tamamladı: "Onlar bizlere Allah’ın emanetleridir. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, sağlık, spor, sosyal yaşam, eğitim ve ekonomik hayatta yetenekleri ve alışkanlarına uygun aktivite ve işlere yönlendirmek için çeşitli projeler ve düzenlemeler yapmak ve bu projelerin çeşitliliğini arttırmak bizlerin görevidir. Artık günümüzde sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alan engelli kardeşlerimiz eğitimden, iş hayatına, sosyal yaşamdan spora kadar pek çok alanda ülkemizi temsil ederek önemli başarılar kazanmaktadırlar. Kalbimizde sevgi, saygı, empati ve şefkat olduğu sürece yani insanı insan yapan değerleri kaybetmediğimiz sürece bizlere engel yoktur. Var olan fiziki engeller de elbirliğiyle aşılacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı