Yenişehir Yenişehirliler estetik bir yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuştu

Yenişehirliler estetik bir yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuştu

Paylaş
Yenişehirliler estetik bir yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuştu

Yenişehirliler estetik bir yürüyüş ve bisiklet yoluna kavuştu

MERSİN, (DHA)- MERSİN'in merkez Yenişehir Belediyesi, yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan yürüyüş yolunu estetik bir dokunuşla yeniledi ve bir de bisiklet yolu ekledi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak yürüyüş yolunda genel temizlik ve budama çalışması yaptı. Yürüyüş yolunun aydınlatma sorununu da çözen ekipler, stat arazisi ile yürüyüş yolu arasına istinat duvarı ördü. Yolun ortasına ve yanlarına çiçek ve çim ekimi yapan ekipler, yorulan vatandaşların dinlenmesi için oturma grupları yerleştirdi. Böylece yürüyüş ve bisiklet yolu vatandaşların gönül rahatlığıyla girip yürüyecekleri, dinlenebilecekleri bir hale getirildi. Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalar sırasında sanatçıların görüş ve önerilerinden de faydalandı. Bu kapsamda yürüyüş yolu boyunca 5 adet ‘selfie duvarı’ yapıldı, bu duvarlar birbirinden ilginç ve renkli resimlerle süslendi.
Çalışmalarda, Mersin’in en köklü markası olan Mersin İdman Yurdu da unutulmadı. Kapanmasına rağmen on binlerce Mersinlinin gönlünde yaşayan Mersin İdman Yurdu’nun logosu da, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in isteği üzerine yürüyüş yolundaki bir selfie duvarına işlendi. Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi ile Müftü Deresi’nin arasında bulunan alanda yapılan çalışmalar tamamlandıktan sonra görkemli bir açılışla vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkılmasının ardından arazinin aylardır boş kaldığını, bölgenin ıssızlaştığını anımsattı.Mülkiyeti TOKİ’de bulunan stat arazisini kent meydanı olarak düzenlemek istediklerini ancak TOKİ’nin buna olumsuz yanıt verdiğini de hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, “Daha sonraki süreçte Stat arazisinin Millet Bahçesi olarak projelendirileceği açıklandı ve bununla ilgili ihaleye de çıkıldı. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımızda çalışmalarımızı yaptık. Burası şehrin ortasında bir nefes alma alanı. Müftü Deresi’nin kıyısında, önemli bir koridor. Burayı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarımız günlerce çalıştılar ve bu yürüyüş ve bisiklet yolunu düzenlediler. Artık daha düzenli, daha estetik, daha temiz bir görüntüye kavuştu. Vatandaşlar açısından daha güvenli hale geldi” dedi.

“DENİZ FENERİNİ MÜZE YAPMAK İSTİYORUZ”

Yenişehir ilçesinin günümüzde de kullanılan en eski yapısı olan Deniz Feneri’nin Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istediklerini de sözlerine ekleyen Özyiğit, “Yenişehir’in en eski yapısı olan tarihi Deniz Fenerini Ulaştırma Bakanlığından Yenişehir Belediyesine tahsis edilmesini istedik. Konuyu Mersin Milletvekili ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’a da ilettik. Amacımız burayı müze haline getirip arazisini de yeşillendirerek Yenişehirlilerin ve Mersinlilerin hizmetine sunmak.Öte yandan Devlet Su İşleri, Büyükşehir, Yenişehir, Akdeniz ve Tororslar belediyelerinin sorumluluk alanında olan Müftü Deresi ile ilgili de ortak bir proje geliştirilerek, su sporlarının yapıldığı yeni bir çehre kazandırabiliriz. Bunu yapmak el ele verdikten sonra hiç de zor değil” diye konuştu.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit açılışın ardından, yürüyüş ve bisiklet yolu boyunca yapılan 5 adet ‘selfieduvarı’na resimleri nakşeden sanatçılar Cihan Marangoz, Merve Sağ ve Sevda Mengi’ye birer plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı