HANGİ YER FISTIĞI TERCİH EDİLMELİ?
Çiğ, kavrulmuş ve haşlanmış fıstıklar sağlıklı bir atıştırmalık olarak harika seçeneklerdir. Tuz ve tatlandırıcı içermeyen fıstıkları seçtiğinizden emin olun ve porsiyon boyutlarınıza daima dikkat edin. Minimum işleme tabi tutulmuş ve ilave tuz veya başka içerik içermeyen aromasız fıstıkları seçmek her zaman en iyisidir. Şeker kaplama içeren ve ek kalori sağlayan yer fıstıklarından kaçının.
Ekstra lif ve antioksidanlar için kabuklu yer fıstığı tüketin. Ekstra lif tokluğu artırmaya yardımcı olabilir.
Haşlanmış yer fıstığı, çiğ ve kavrulmuş yer fıstığı sırasıyla 207 ve 214 kaloridir. 1/4 fincan (146 gram) başına yaklaşık 116 kalori ile, çiğ veya kavrulmuş fıstıklardan daha az kalori içerir.
Bununla birlikte, haşlanmış yer fıstığı, çiğ ve kavrulmuş yer fıstığına göre %50 daha az yağ içerir, yani aynı tokluk etkisine sahip olmayabilirler. Bu nedenle, en sevdiğiniz türü seçin ve porsiyon boyutlarınıza daima dikkat edin.
Fazla yemenizi önleyecek ve porsiyon boyutlarınızı kontrol etmenizi sağlayarak daha az kalori tüketmenize yardımcı olabilecek kabuklu fıstıkları tercih edin.
Fıstık ezmesi sağlıklı bir seçenek olsa da, ilave tuz, işlenmiş yağlar veya diğer katkı maddelerini içermeyen doğal fıstık ezmesini tercih edin.