Çukurova Çukurova Belediyesi, Puduhepa’nın adını yaşatıyor

Çukurova Belediyesi, Puduhepa’nın adını yaşatıyor

Paylaş
Çukurova Belediyesi, Puduhepa’nın adını yaşatıyor

Çukurova Belediyesi, Puduhepa’nın adını yaşatıyor

ADANA,(DHA)-ADANA Çukurova Belediyesi Çukurova Kent Konseyi ile birlikte, 3300 yıl önce yaşamış Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın adını yaşatmaya devam ediyor. Daha önce Puduhepa Sokağı açan Çukurova Belediyesi şimdi de park ve heykel açılışı yaptı.
Çukurova Kent Konseyi Başkanı Aysel Ateş, parkın açılışı için yapılan törende yaptığı konuşmada dünyada savaşların devam ettiğini ve kadına gerekli değerin gösterilmediğini belirterek, Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın 3300 yıl öncesinden kadının siyasi temsilinin simgesi olduğunu belirtti. Çukurova olarak bu tarihsel şahsiyete sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Aysel Ateş, Puduhepa’nın adını tüm dünyaya tanıtmak istediklerini bildirdi. Üç yıl önce Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Huzurevleri Mahallesinde Puduhepa Sokağı açılışı yapıldığını hatırlatan Aysel Ateş, şimdi de park ve anıt açılışı yapılarak hedefledikleri tanıtıma yönelik önemli bir adım atıldığını belirtti. Aysel Ateş, “Bölgemizin bu değerini tanıtma çalışmalarımızda bizleri bu yolda destekleyen değerli Belediye Başkanımız Soner Çetin’e,  öneriyi kabul eden meclis üyelerimize, burada Puduhepa’ya sahip çıkan araştıran hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Törende Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Serdar Girginer, Kizzuvatnalı Kraliçe Puduhepa konusu bir söyleşi gerçekleştirdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı