Karaisalı Karaisalı'nın eşsiz güzelliği Kapıkaya Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Karaisalı'nın eşsiz güzelliği Kapıkaya Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Paylaş
Karaisalı'nın eşsiz güzelliği Kapıkaya Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Karaisalı'nın eşsiz güzelliği Kapıkaya Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI,(ADANA), (DHA)-ADANA’nın Karaisalı ilçesinde bulunan Kapıkaya Kanyonu, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi.
Kent merkezine 60 kilometre, Karaisalı ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kapıkaya Kanyonu, temiz havası, eşsiz doğası ve içerisinde bulunan Bahçecik Şelalesi ile doğaseverlerin vazgeçilmez adresi haline geldi. Özellikle hafta sonları Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen binlerce yerli ve yabancı turist, Kapıkaya Kanyonu’nu ziyaret ederek temiz havanın ve kanyonun ortasından akan Çakıt Çayı'nın keyfini çıkarıyor. 7 bin 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru bulunan kanyonun içerisinde ayrıca doğa yürüyüşü, yamaç tırmanışı ve fotoğrafçılık gibi doğa sporları da yapılıyor.
'EŞSİZ BİR YER'
Karaisalı’nın tarihi, doğası ve turizm alanlarıyla eşsiz bir yer olduğunu belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ”Biz 2014 yılında göreve geldiğimizde ilk iş olarak Karaisalı’da gizli kalmış turizm alanlarının ortaya çıkmasını sağladık. Geçen 6 yıllık süreçte görüyoruz ki Karaisalı’da bir turizm patlaması yaşandı ve bu turizm potansiyeli giderek artmaya da devam ediyor. İlçemizde bulunan Varda Köprüsü, Kapıkaya Kanyonu, Yerköprü Mesire Alanı, Dokuzoluk Mesire Alanı, Karapınar Parkı, Kesirihan gibi turizm alanları yerli ve yabancı turistlerin uğrak alanları olmuş durumda. Ayrıca ilçemizde macera tutkunları için 12 bin metrekare alana macera parkı kuruyoruz. Bu projemizin yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Kısa süre içerisinde macera parkını hizmete açacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı