Kozan Kozan İnkılap İlkokulu'nda Dursun Tümer Kütüphanesi açıldı

Kozan İnkılap İlkokulu'nda Dursun Tümer Kütüphanesi açıldı

Paylaş
Kozan İnkılap İlkokulu'nda Dursun Tümer Kütüphanesi açıldı

Kozan İnkılap İlkokulu'nda Dursun Tümer Kütüphanesi açıldı

Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinde bulunan İnkılap İlkokulu'nda merhum öğretmen Dursun Tümer adına çocukları Haluk, Levent ve Emre Tümer tarafından yaptırılan Dursun Tümer Kütüphanesi açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz okul kalmasın' proje kapsamında Dursun Tümer Kütüphanesi İnkılap İlkokulu‘nda dualarla açıldı. Program okul öğretmenlerinden Perihan Altunsayar tarafından Dursun Tümer'in hayatı hakkında bilgi vermesiyle başladı. Tümer ailesi adına konuşma yapan Dursun Tümer'in oğlu Dr. Haluk Tümer, "Bizim Haluk, Levent ve Emre kardeşler olarak bu yola çıkmamız çok heyecan vericiydi. Annemize olan sevgi ve bağlılığımız bize güç verdi. Yol gösterdi. Ben aynı zamanda 1979-1983 yılları arasında annemin öğrencisiydim. Annemin en güzel yılları, arkadaşlıkları bu okulda geçti. Ayrıca ocağımız, evimiz ve okulumuz olan İnkılâp İlkokulu'na vefa borcumuzu ödemiş olduk. Bizler Tümer kardeşler olarak her zaman okulun hizmetindeyiz. Annem Dursun Tümer anısına açtığımız kütüphanenin öğrencilerin ilim, irfan yolunda ilerlemelerine katkı sunmasını diliyorum” dedi.
Okul Müdürü Turan Pazarcı, Tümer ailesine okulun kütüphane yapımına ve eğitime sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti. Daha sonra okul öğrencileri tarafından okumanın önemine vurgu yapan şiirler okundu. Anaokulu öğrencilerinin klarnet eşliğinde darbuka çalması beğeni topladı. Tümer kardeşlere kütüphanenin okula kazandırılmasındaki katkılarından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş ve okul idaresi tarafından plaket, el dokuması kilim ve çiçek takdim edildi. Konuşmaların ardından Dursun Tümer Kütüphanesi'nin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

FOTOĞRAF

Haberin Devamı