Merkez Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 50. yılını kutladı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 50. yılını kutladı

Paylaş
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 50. yılını kutladı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 50. yılını kutladı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi bu sene 50. yılını kutluyor.
Yıl boyunca devam edecek kutlama etkinlikleri Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen tören ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tıp fakültesinin kuruluşundan bu yana geçen öyküsünün anlatıldığı bir video yayınlandı. Fakültenin ilk mezunları adına Prof. Dr. Turan Çetin bir konuşma yaparak fakültenin tarihi sürecini anlattı. Ardından 50. yılında mezun olacak olan öğrenciler de duygu ve düşüncelerini aktardı.
ÇÜ Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Hatice Canataroğlu ise 88 yılı mezunları olan 3 arkadaşıyla birlikte hazırladıkları videoyu törene katılanlarla paylaştı. Daha sonra kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, bugünün kendilerini son derece gururlandırdığını belirterek, fakülteyi daha ileri noktalara taşımak adına ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade etti. Törene katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz da 50 yıl önce çıkılan bu yolda gelinen mesafenin Tıp Fakültesi adına son derece değerli olduğunu, fakültenin bu noktaya gelmesinde birçok değerli ismin emeğinin olduğunu dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından fakültede 40. yılını dolduran akademik ve idari personele teşekkür plaketleri verildi. Ardından özel hazırlanan fakülte marşı söylendi ve katılımcılarla birlikte pasta kesildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı