Merkez Çukurova’da havuzlar temizleniyor

Çukurova’da havuzlar temizleniyor

Paylaş
Çukurova’da havuzlar temizleniyor

Çukurova’da havuzlar temizleniyor

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA’da Belediyesi, bu yıl yüzme havuzlarında sezonu açmadan önce temizlik ve yenileme çalışması başlattı. Her yaz binlerce çocuğun ücretsiz olarak faydalandığı havuzlarda çocukların daha sağlıklı ve eğlenceli saatler yaşaması için çalışmalar sürdürülürken, pandemi nedeniyle ara verilen hafta sonu yetişkin günlerinin tekrar başlatılması planlanıyor.
Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’in sağlık ve hijyen açısından büyük önem gösterdiği, çocukların ücretsiz olarak faydalanmasını sağladığı tam olimpik ve yarı olimpik olarak hizmet veren 3 ayrı havuzda bakım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra, özel solüsyonlarla temizlik seferberliği başlatıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı olan havuzlarda, boru ve kazan dairelerinin yenilenmesi, yüzme alanlarının bakımı ve onarım çalışmaları, çocukların sağlıklı bir şekilde güzel vakit geçirmeleri için hijyen tabanlı anti bakteriyel ilaçlarla temizleniyor. İl Sağlık Müdürlüğü ve hıfzıssıhha ekiplerince her hafta düzenli olarak denetlenen ve havuz suyu kontrolleri ile klor testlerinden başarıyla çıkan Çukurova Belediyesi’nin havuzları, sağlık ve temizlik uygulamaları konusunda takdir topluyor.   
KAYITLAR 5 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR
Ailelerin şimdiden kayıt için gelmeye başladığını belirten Hayalpark Kapalı Spor Tesisi ve havuzlardan sorumlu Şenay Ceyhan, 7-15 yaş arası çocukların faydalanacağı yaz kampı kayıtlarının 5 Haziran'da başlayacağını söyledi. 13-15 Haziran’da ilk kulaçların atılacağı temel yüzme eğitimi ve havuz etkinliklerinin gerçekleşeceğini dile getiren Ceyhan, yenileme ve bakım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şenay Ceyhan, yaz sezonuna son derece iyi bir şekilde hazırlandıklarını anlatarak, bakım, yenileme ve temizlik açısından hummalı bir çalışma sergilediklerini söyledi. Ayrıca bu yıl pandemi nedeniyle geçen yıl ara verilen yetişkin günü uygulamasına tekrar başlayacaklarının müjdesini veren Ceyhan, cumartesi günleri iki seans olarak anne ve babaları havuzlara davet etti.
BAŞKAN ÇETİN: YÜZME BİLMEYEN KALMASIN
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, su oyunları parkları ve havuzlarla Adana’nın sıcak günlerine hem sağlık hem de serinlik vermeye, kentte kalanlar için yaz tatilini yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Havuzlarda 'yüzme bilmeyen kalmasın' sloganıyla çocuklara uzman eğitmenlerce temel yüzme eğitimlerinin verildiğini söyleyen Başkan Çetin, ücretsiz olan etkinler için havuzlara ve Hayalpark Kapalı Spor Tesisi'ne başvurabileceklerini, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü arayarak da bilgi alabileceklerini ifade etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı