Merkez Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği 6 Mayıs’ta başlıyor

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği 6 Mayıs’ta başlıyor

Paylaş
Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği 6 Mayıs’ta başlıyor

Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği 6 Mayıs’ta başlıyor

ADANA,(DHA)- ADANA’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘18’inci Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği’ 6-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Her yıl geleneksel olarak yapılan, ancak pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verilen 'Söğüt'ten Sarıçam'a Gönül Köprüsü 18’inci Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği' bu yıl 6-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 4 ayrı noktada düzenlenen etkinlik, 6 Mayıs Cuma günü saat 16.00'da düzenleme komitesi üyeleri ve vatandaşların katılımı ile Çifte Minare Camii'nde Mevlid-i Şerif'in okunması ile başlayacak. Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam edecek. Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "19:00'da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Yerelden Ulusala Yörük Türkmen Kültürü ve Çok Kültürlülük' temasının merkez alınacağı etkinliğe ülkemizin seçkin öğretim üyeleri ve uzmanları panelist ve konuşmacı olarak katılacaktır. Programın ikinci gününde Turgut Özal Bulvarı Kademoğlu Camii önünden başlayacak olan Yörük Türkmen Kardeşlik Göçü ve akabinde Hoca Ahmet Yesevi Otağı'nda 19.00'da çoban ateşi yakılacak. Ozanların katılacağı Türk Dünyası Ozanlar Şöleni Programı, Türk sanatçıların gösterileri ve yerel Türk Halk Müziği sanatçılarının sahne alacakları konserlerle devam edecek’’ dedi.
Şenliklerin tüm hızıyla, 8 Mayıs Pazar günü de devam edeceğini ifade eden Demirdüzen, "Sarıçam Belediyesi'nin Yörük Ormanı'ndaki programı, saat 10:00'da başlayacak. Geleneksel kültürümüzü yansıtacak milli kıyafetlerin sunumu, Türk Dünyası ozanlarının yanı sıra, mahalli halk ozanları ve yerel sanatçılar tarafından halk konseri, Anadolu Rock Müziği'nin sevilen sesi Kıraç sahne alacaktır. Yörük ormanındaki şölene vatandaşlarımız özel araçlarıyla gidebileceği gibi belediye otobüsleri ve tahsis edilen ücretsiz özel servislerle gidebilirler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı