Saimbeyli Saimbeyli'de 'Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü' tanıtıldı

Saimbeyli'de 'Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü' tanıtıldı

Paylaş
Saimbeyli'de 'Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü' tanıtıldı

Saimbeyli'de 'Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü' tanıtıldı

Ali GÖKDAL/ KOZAN(Adana), (DHA)- ADANA Toroslar Federasyonu tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği hibe programına alınan 'Türkiye ve AB Arasında Ortak Kültürel Miras ve Bir Diyalog Kanalı: Adana'nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürü' projesi paydaşları Saimbeyli ilçesinde tarih ve doğa gezisi yaptı.
Programa Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Proje Yayın Tanıtım Kurul Başkanı Doç.Dr. Sait Say, Proje Sekreteri Yaşar Usanmaz, Saimbeyli ve Çevresi Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Şahbaz, Toroslar Federasyonu Kurucu Üyesi Recep Ali Kara ve muhtarlar katıldı. Toros Dernekleri Federasyonları Genel Başkanı Cenap Erol, “Avrupa Birliği ve Türkiye arasında, özellikle kültürel alandaki işbirliğini geliştirmek ve insanlığın ortak değerlerini ortaya çıkarmak amacı taşıyan hibe programları hazırladık, bu da AB tarafından kabul edildi. Bizde dünyanın sayılı üniversiteleri arasında bulunan Çukurova Üniversitesi ile birlikte İtalyan Wigvam Clubs’la bu projeyi ortaklaşa yapacağız. İtalyadan aşçılar gelip buradaki unutulmaya yüz tutmuş yemekleri öğrenip yemeklerimizi Avrupa’ya tanıtacağız. İlerleyen günlerde ise İtalya da bir festival düzenleyeceğiz"dedi.
Proje kapsamında, Adana kırsalı saha ziyaretleri, yerel yemek yarışmaları ve yemek kursları düzenlenecek, belgesellerle birlikte yazılı ve görsel tanıtım materyalleriyle Adana’nın tanıtımının yapılacağını söyleyen Cenap Erol, geniş bir konsorsiyumla 15 ay boyunca yürütülecek projeyle asıl hedefin, Adana’nın tarihi yemeklerinin ortaya çıkartılması ve günümüz yemek menülerine taşınması olduğunu açıkladı.
Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, "İlçemizin tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlayacak bu proje için Toroslar Federasyonu Başkanı Cenap Erol, Proje Yayın Tanıtım Kurul Başkanı Doç. Dr. Sait Say, Proje Sekreteri Yaşar Usanmaz ve yönetimine teşekkür eder ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı