Seyhan Seyhan’dan, Valilik, Büyükşehir ve ASKİ ile ortak çalışma

Seyhan’dan, Valilik, Büyükşehir ve ASKİ ile ortak çalışma

Paylaş
Seyhan’dan, Valilik, Büyükşehir ve ASKİ ile ortak çalışma

Seyhan’dan, Valilik, Büyükşehir ve ASKİ ile ortak çalışma

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, etkili yağış sonucu su baskınlarının yaşandığı Mahallelerde Belediye ekipleriyle birlikte kurtarma operasyonlarına katıldı, su tahliye çalışmalarını yönetti.

Başkan Akay 3 gündür devam eden yağış sonucu evlerini, iş yerlerini su basan halkın yanında oldu. Su baskını nedeniyle yaşanan sorunları en aza indirmek için ekibiyle birlikte halkın arasında ve yanında olan Başkan Akay, Mahallelerde incelemelerde bulunarak belediye ekiplerine uyarılarda bulundu.

VALİLİK, BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ İLE UYUMLU ÇALIŞMA

Meteorolojik kaynaklara göre Adana’da 2015 Eylül ayında kayda geçen en yağışlı gün metrekareye 129 kilogram, geçen Salı günü ise metrekareye 147 yağış düştüğünü anımsatan Başkan Akay, sadece 2 günde Adana’ya metrekareye 249 kilogram yağış düştüğünü bunun da olağan dışı bir afetin nedenini ortaya koyduğunu söyledi. Halkın yaralarının sarılması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ile uyumlu çalışmalar yaptıklarını kaydeden başkan Akay taziye evlerinin de kapılarını açtıklarını mağdur olan halkın taziye evlerinde konuk edileceğini hatırlattı.

BAŞKAN AKAY TAZİYE EVLERİNDE KALAN HALKA ELLERİYLE SICAK YEMEK DAĞITTI

Seyhan Belediyesinin tüm ekipleri, su baskını yaşayan halkın sıkıntılarını en aza indirmek için çalışıyor. Başkan Akay mahallelerde denetim yaparak gereken ekiplerin ivedi olarak yönlendirilmesini sağlıyor. Başkan Akay ayrıca taziye evlerinde kalan mağdur vatandaşı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti, taleplerini dinledi. Başkan Akay taziye evlerinde kalan vatandaşa sıcak yemek dağıtımını da birim Müdürleriyle birlikte yaptı. Başkan Akay, mağdur ailelere ve çocuklara da ıslanan ayakkabılarının yerine yeni ayakkabı dağıttı.

BELEDİYE EKİPLERİ SEYHAN’IN HER YERİNDE

Seyhan Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, ilçenin değişik yerlerinde, su tahliyesi, mağdur vatandaşları kurtarma ve taziye evlerine nakil, devrilen ağaçları kaldırma gibi görevleri ivedi bir şekilde gerçekleştirdi. Seyhan Belediyesi ekipleri, Adana Büyükşehir ve ASKİ ekiplerine de destek veriyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı