Kahta Kahta'da 'uygulama evi' açıldı

Kahta'da 'uygulama evi' açıldı

Paylaş
Kahta'da 'uygulama evi' açıldı

Kahta'da 'uygulama evi' açıldı

KAHTA (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Kahta ilçesinde özel gereksinimli öğrenciler için 'uygulama evi' açılışı yapıldı.
Zihinsel engeli ve otizmi olan öğrencilerin psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, özgüvenlerini geliştirmek ve günlük yaşam becerilerini ev ortamında somutlaştırarak kazanabilmelerine olanak sağlayacak olan 'Uygulama Evi'nin açılışına Kahta Kaymakamı Abdil Koç ve Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Engelli bireylerin tek başlarına herhangi bir engelle karşılaşmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak istediklerini ifade eder Kahta Kaymakamı Abdil Koç, "Bugün Kahta ilçemizde özel eğitim merkezimizde üçüncü kademe eğitim veren bir okuldayız. Şu an okul içerisinde uygulama alanı diyebileceğimiz minyatür bir ev içerisindeyiz. Ben minyatür diyorum ama tamamen gerçeğe uygun bir şekilde tasarlanmış. Buzdolabından çamaşır makinesine, banyosuna, tuvaletine kadar her şeyi ile düşünülerek dizayn edilmiş özel bir ev içerisindeyiz. Buradaki amaç özel eğitime ihtiyaç duyan gençlerimizin, engelli bireylerimizin tek başlarına herhangi bir engelle karşılaşmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak ve bunu uygulamalı bir şekilde öğretmektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışın yapılmasının ardından törene katılanlar, öğrenciler tarafından yapılan çalışmaların sergilendiği bölüme geçerek, çalışmaları inceledi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı