Samsat Samsat’ta nar hasadı başladı

Samsat’ta nar hasadı başladı

Paylaş
Samsat’ta nar hasadı başladı

Samsat’ta nar hasadı başladı

Sercan SAKAR/SAMSAT (Adıyaman), (DHA)-TÜRKİYE’de nar üretiminde 9'uncu sırada yer alan Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Nar hasadı başladı.
İlçede,13 bin dekar üretim alanı ile Türkiye’nin en önemli sofralık nar üretimi merkezi konumlarından biri olan Samsat'ta nar hasadı başladı. Hicaz narı olarak adlandırılan yılın ilk nar hasadında rekoltenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü. Samsat’ın Göltarla Köyünde başlayan nar hasadı, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Samsat Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve milletvekillerinin katılımlarıyla başladı.
Son yıllarda Adıyaman'da meyvecilik alanında ciddi gelişmeler olduğunu ifade eden Vali Mahmut Çuhadar, "Adıyaman 13 bin dekar üretim alanı ve yıllık 15 bin ton nar üretimi ile Türkiye’de 9'uncu sırada yer almaktadır. Son yıllarda Adıyaman’da meyvecilik alanında çok ciddi gelişmeler yaşanmaktadır. Hayata geçirilen tarımsal projelerle birlikte ürün deseninde önemli değişikliklere gidilmiş Adıyaman çiftçisi ekonomik getirisi daha yüksek ürünlere yönelmiş ve bunda da başarı sağlandığı görülmüştür. Bu yılda çiftçilerimize 50 bin adet Nar fidanı dağıtarak, üretimi daha da artırmayı hedefliyoruz. Adıyaman’da bu yıl hasat çok bereketli geçiyor. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı