Çankaya Çankaya Belediyesi'nden 497 kadına danışmanlık hizmeti

Çankaya Belediyesi'nden 497 kadına danışmanlık hizmeti

Paylaş
Çankaya Belediyesi'nden 497 kadına danışmanlık hizmeti

Çankaya Belediyesi'nden 497 kadına danışmanlık hizmeti

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi, 2019 yılı başından bu yana 497 kadına, telefonla ya da yüz yüze görüşerek, danışmanlık hizmeti verdi.
Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi, şiddete uğrayan veya uğrama riski bulunan kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek veriyor. Bu kapsamda yıl boyunca 497 kadına, telefonla ya da yüz yüze görüşerek, danışmanlık hizmeti verdi. Belediye, 26 kadının yanı sıra anneleriyle birlikte evden ayrılmak durumunda kalan 23 çocuğun da sığınma evinde barınmasını sağladı. Şiddet mağduru kadınların, sığınma evinde kaldıkları sürece tüm ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra çocuklarının da gerek eğitim gerekse sağlık konularında tüm ihtiyaçları gideriliyor. Sığınma evi, anneleriyle birlikte burada kalan çocukların okul ve okul öncesi eğitimlerine de katkıda bulunuyor. Şiddete uğrayan, şiddete uğrama riski bulunan kadınlar 458 89 00-1154 Çankaya Belediyesi’ni arayarak destek isteyebiliyor.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, "Kadının yaşama hakkına ve sosyal haklarına saygı duyuyor, hizmetlerimizi kadına öncelik vererek üretmeye özen gösteriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunarak Mor Bayrak’ı dalgalandırmaya hak kazanan ilk belediyeyiz" dedi.

Haberin Devamı