Ankara 'Kodlama' yarışmasında uluslararası başarı

'Kodlama' yarışmasında uluslararası başarı

Paylaş
'Kodlama' yarışmasında uluslararası başarı

'Kodlama' yarışmasında uluslararası başarı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Darüşşifa Okulu öğrencileri, 98 ülkeden bin 734 okulun katıldığı 'Uluslararası Kodlama Yarışması'nda dünya 7'ncisi oldu.
Yarışmaya Türkiye'yi temsilen katılan tek okul olan okulun öğrencileri, yazılım ve kodlama alanında söz sahibi olan İngiltere, ABD, Almanya, Singapur, Çin, Hindistan gibi ülke öğrencileri ile mücadele etti. 'Junior' kategorisinde yarışan öğrencileri, robotik kodlama öğretmenleri Öznur Akdeniz ve Özlem Kayalıoğlu gözetiminde hazırlandıkları yarışmada dereceye girme başarısı gösterdi.
Robotik Kodlama Öğretmeni Öznur Akdeniz, zorlu elemelerden geçerek hazırlandıkları yarışmada Türkiye'yi temsil eden tek okul olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerle uzun bir eğitim ve hazırlık süreci yaşadıklarını dile getiren öğretmen Akdeniz, robotik kodlama öğretiminin Türkiye'de her geçen gün değer kazandığını, öğrencilerin de bu alanda kendilerini geliştirmek için özel çaba sarf ettiklerini kaydetti.
Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan da yarışmada dereceye girerek Türkiye'nin adını uluslararası bir platformda başarıyla temsil eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini söyledi. Öğrencilere analitik düşünme beceresi kazandırma, problem çözme yeteneğini artırma ve makinelerin çalışma mantığını kavrama konusunda robotik kodlama dersinin önemli olduğunu anlatan Karaaslan, "Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim almalarını önemsiyoruz. Robotik kodlama konusunda yeteneği olan öğrencilerimiz de bize kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdi" dedi.
Türkiye'yi uluslararası bir yarışmada başarıyla temsil ettiklerinin altını çizen Karaaslan, öğrencilerin robotik kodlama konusunda farklı çalışmalar içerisinde olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı