Demre Demre Belediyesi'nin nisan meclisi yapıldı

Demre Belediyesi'nin nisan meclisi yapıldı

Paylaş
Demre Belediyesi'nin nisan meclisi yapıldı

Demre Belediyesi'nin nisan meclisi yapıldı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısı yapıldı.
Demre Belediye meclisi, nisan ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Okan Kocakaya başkanlığında yaptı. Toplantıya, 15 üyeden 14'ü katıldı. Toplantıyı, CHP Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner ve İYİ Parti Demre İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve iki partinin yöneticileri de izledi.
Toplantının açılışında Belediye Başkanı Okan Kocakaya, grup sözcülerine söz verdi. AK Parti grubu adına konuşan Orhan Avcı, "İki yılı tamamladık. Birçok konu bu meclisten oybirliğiyle geçti. Ancak geçen toplantıda iş makinesi alımında kullanılacak kredi için çekimser oy verdik. Bunu sosyal medyada siyaset malzemesi yaptınız. Biz 'hayır' demedik. Sadece borçlanmaya çekimser kaldık. Bu da 'evet' demektir. Siz iki yıl önce seçimin hemen sonrasında makam aracınızı satacağınızı ilan ettiniz. Hala satmadınız" diye eleştirilerde bulundu.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Ben iki makam aracını satarak, toplu taşıma aracı alacağımı ilan ettim. İki kez araçları ihaleye çıkardım. Biri alıcı buldu. Birine iki ihalede de alıcı çıkmadı. Nedeni de aracın geçirdiği kaza. Bu kaza da geçmiş dönemde yaşanmış. Araç neredeyse yeniden yapılmış. Kimse almak istemedi. Alacak varsa yine de satmaya hazırım. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilçemizdeki toplu taşıma sorununu çözdük. Sizin araç alımı için yapılan oylamada çekimser kalmanız konusunda hiçbir yerde ne paylaşım yaptım, ne bir söz söyledim. Evet bu mecliste sorunların büyük bölümü oybirliğiyle geçiyor. Bunun için de sizlere teşekkür ediyorum. Biz iki yıldır sadece GES projesi ve araç alımı için borçlanma yaptık. GES projesi de kendi kendini amorti eden bir proje olacak. Ayrıca Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Alpaslan Türkeş'i 24. ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.
Ardından gündeme geçildi. Meclis katipliklerine yapılan seçimde CHP'den Gülsüm cengiz, İYİ Parti'den Halil İbrahim Kayak seçildi. Meclis başkan vekilliklerine CHP'den Gülsüm Cengiz, İYİ Parti'den Muhammet Tural, belediye encümen üyeliklerine CHP'den Ali Rıza Yatkın, bağımsız Veli Sertbaş seçildi. Belediye Bütçe Plan Komisyonu üyeliklerine İYİ Parti'den Muhammet Tural, Önder Özkal, CHP'den Ali Rıza Yatkın, AK Parti'den Yusuf Özen ve MHP'den Fatih Keskin seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine İYİ Parti'den Ahmet Gümrükçü, CHP'den Ünal Çetinkaya ve AK Parti'den Gülsüm Cengiz seçildi.
Ardından 2020 Denetim ve Faaliyet Komisyonu raporlarının görüşülmesine geçildi. Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından yapılan oylamada Demre Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu oybirliğiyle kabul edildi. Tam zamanlı ve sözleşmeli çalışacak personele ödenecek net aylık ücretin 3 bin lira olmasına oybirliği ilke karar verildi. Belediye meclisi toplantısı, dilek ve temennilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı