Kaş Kaşlı folklorcular Türkiye finalinde

Kaşlı folklorcular Türkiye finalinde

Paylaş
Kaşlı folklorcular Türkiye finalinde

Kaşlı folklorcular Türkiye finalinde

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren Kaş Gençspor'un yıldız folklorcuları Antalya il birincisi olarak katıldıkları Burdur'daki bölge finalinde ikinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Kaş Gençspor Yıldızlar Folklor Ekibi, Antalya birincisi olarak Burdur'da yapılan bölge finaline katıldı. Finallerde Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Antalya ve Afyon il birincileri dereceye girmek için yarıştı. Kaş Gençspor Yıldız Folklor Ekibi, bölge finaline 16 kişilik ekiple katıldı. Ekip, yarışmada 'Al Yazma Zeybeği', 'Gökte Yıldız Ellidir', 'Hadigari' ve 'Tahtalıkta Kalbur Var' oyunlarını oynadı. Yarışmada bölge birinciliğini jüriden 89 puan alan Denizli Sarayköy Belediyesi Yıldız Folklor Ekibi alırken, Kaş Gençspor Kulübü Yıldız Folklor Ekibi 86.60 puanla bölge ikincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Kaş Gençspor Kulübü Yıldız Folklor Ekibi çalıştırıcısı Mehmet İzat, "Ekibimiz üçüncü kez Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Bu başarı başta öğrencilerimize, bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, Kaş Gençspor Kulübü yöneticilerine aittir. Amacımız Türkiye finallerinden dereceyle dönmek. Türkiye finalinin tarihi ve yeri henüz açıklanmadı. Türkiye finallerine kadar hazırlıklarımıza devem edeceğiz. Eksiklerimiz gidereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı