Kaş Kömürlük Sahili yenileniyor

Kömürlük Sahili yenileniyor

Paylaş
Kömürlük Sahili yenileniyor

Kömürlük Sahili yenileniyor

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kömürlük Plajı'ndaki çalışmalar hakkında bilgi veren Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre'nin en uzun plajı olan Kömürlük Plajı'nı, Demre'nin çekim merkezi haline getiriyoruz" dedi.
Demre Belediyesi tarafından Demre Öğretmenevi önünden başlayarak, Taşdibi Plajı'na kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik alanda, toprağa gömülü biçimde 3 metre yüksekliğinde, 1.5 metre kalınlığında beton ve taş duvar örülüyor. Plajın bitiminde sahil yolunun başlangıcında 200 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde 'tere' adı verilen taş kaplama yapılıyor. Başlangıçtaki park alanına, kilit taş kaplama yapıldı. 1200 metrekarelik park alanı, çamurdan tozdan kurtarıldı. Duvarın yaklaşık 800 metrelik bölümü toprağın içinde olacak.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Bitirme aşamasına geldiğimiz çalışmalarla, Demre'nin en uzun plajı olan Kömürlük Plajı'nı, Demre'nin çekim merkezi haline getiriyoruz. Başta dalgaların karada kalan bölümü her yıl biraz götürmesinin, yolun belirli bölümüne zarar vermesinin önüne geçiyoruz. Taşdibi Plajı'ndan Demre Çayı'nın denize döküldüğü yere kadar 3 kilometrelik yürüyüş parkuru oluşuyor. Yapacağımız ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının ardından, herkesin nefes alacağı, denize gireceği, yürüyüşünü yapacağı bir sahil olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı