Kaş Likya Yolu'nda yürüdüler

Likya Yolu'nda yürüdüler

Paylaş
Likya Yolu'nda yürüdüler

Likya Yolu'nda yürüdüler

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - DENİZLİ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 4 arkadaş, soğuk havaya rağmen Likya Yolu'nun Kaş-Demre Çayağzı etabını yürüdü.
Denizli Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Külubü üyesi Ramazan Turan (57), Önder Turan (53), Pamukkale Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Milay Köktürk (60) ve elektrik teknisyeni Aydın Gün (48), Likya Yolu'nda yürümek için 5 gün önce Kaş'a geldi. Kaş'tan yola çıkan ekip, zor hava koşulları altında, Likya Yolu'nun Kaş-Demre etabını 4 günde yürüdü. 57 kilometre yol kateden 4 arkadaş, yürüyüşü Demre'nin Çayağzı Limanı'nda sona erdi.
Grup adına konuşan Pamukkale Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Milay Köktürk, "2020 yılında Fethiye-Kalkan, 2021 yılında Kalkan-Kaş etabını, bu yılda Kaş-Demre etabını yürüdük. Likya Yolu'nun tamamını yürüyünceye kadar ara tatillerde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Soğuk hava, yağmur bizi zorladı. Çadırda uyumak, yağmurdan ve soğuktan korunmak çok zor oldu ancak yürüyüşümüzü tamamladık. Amacımız doğa ile iç içe olmak. Kendi gücümüzün sınırını görmek. Çektiğimiz fotoğraf ve görüntüleri, arkadaşlarımızla paylaşmak. Likya Yolu'nun en zorlu ve en güzel etabının Kaş-Demre etabı olduğunu düşünüyoruz. Gelecek yıl Demre-Finike-Kumluca etabını yürümeyi planlıyoruz. Daha önce arkadaşlarımızla Ağrı Dağı'na , Himaliya Dağları'na çıkış yaptık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı