Kemer Tefeci operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

Tefeci operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

Paylaş
Tefeci operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

Tefeci operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - JANDARMA Antalya'nın Kemer ilçesinde ve İstanbul'da tefecilik yaparak 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağlayan 9 şüpheliyi operasyonla yakaladı.

Jandarma istihbarat çalışması sonucu Antalya'nın Kemer ilçesinde ve İstanbul'da faizle borç para, senet ve çek kırdırma yöntemiyle haksız kazanç sağlayan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonrası şüphelileri tespit etti.

Yapılan incelede galeri, manav ve araç kiralama firması işleten şüphelilerin hesabındaki para hareketi ve tapu kayıtları incelendi. Ekiplerin araştırmasında şüphelilerin 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Yapılan çalışma sonrası ekipler dün saat 07.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenledi. Antalya'da 9 ve İstanbul'da 2 adrese yapılan baskında 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde aramada 7 tapu, 14 sözleşme protokol evrağı, 41 noter vekaletname ve satış sözleşmesi, 7 gayrimenkul ve araç alış satış listesi, 35 araç ruhsatı, araç alış satış defteri, 3 banka dekontu, 3 teyit ve teminat mektubu, kurusıkı tabanca, kurusıkı tabancaya ait 28 mermi ve el yazısıyla yazılmış sözleşmeler ele geçirildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı