Kumluca Batı Antalya Sulama Birliği'nin faaliyetleri anlatıldı

Batı Antalya Sulama Birliği'nin faaliyetleri anlatıldı

Paylaş
Batı Antalya Sulama Birliği'nin faaliyetleri anlatıldı

Batı Antalya Sulama Birliği'nin faaliyetleri anlatıldı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - DSİ Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan ve beraberindeki heyet Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce'yi ziyaret etti.
DSİ Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, DSİ Finike Şube Müdürü Mehmet Şen, Batı Antalya Sulama Birliği Başkanı Semra Torun ve beraberlerindeki heyet Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce'yi ziyaret etti. Ziyarette, Batı Antalya Sulama Birliği Başkanı Semra Torun, DSİ Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce'ye sulama sularındaki yetki devrinin amacını anlattı.
Sulama sularındaki yeni yapılanmanın devlet politikası olduğunu belirten Aykan, "Devletimiz, ucuz su, güçlü birlik politikası ile sulama sularının işletmelerini birlikler adıyla tek çatı altında toplamayı hedeflemektedir. Döşemealtı, Kemer, Kepez, Korkuteli, Elmalı, Finike, Kaş ve Kumluca ilçeleri olmak üzere 9 ilçede 83 yerleşim birimini kapsayan bir birliğimiz var. Bunun adı Batı Antalya Sulama Birliğidir. DSİ Antalya Bölge Müdürlüğü olarak, biz bu birlikte, iş makineleri,insan gücü, makine mühendisi, ziraat mühendisi ve jeoloji mühendisi gibi mühendisliklerle güçlü hale getirmek istiyoruz. Güçlü birlik ile çiftçilerimize daha kolay yoldan ucuz sulama suyu temin etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Kumluca'da, yetki devri konusunda yanlış algı oluşturulmak istendiğini dile getiren Batı Antalya Sulama Birliği Başkanı Semra Torun ise şunları söyledi:
"Batı Antalya Sulama Birliği Antalya İlinde Konyaaltı ilçesi merkezi olmak üzere Döşemealtı, Kemer, Kepez, Korkuteli, Elmalı, Finike, Kaş ve Kumluca İlçelerinde 6172 Sayılı Sulama Birlikleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren bir kamu tüzel kişiliğidir. Birlik, hizmet alanında bulunan DSİ tarafından inşa edilerek kendisine devredilmiş olan Sulama Tesislerinin işletme, bakım ve yönetiminden sorumludur. Ana faaliyet alanı sulama işletmeciliği olan Birlik, bu hususta gerekli personel ve makine parkına sahip olup, sorumluluk alanda ki vatandaşların sulama suyuna sorunsuz ve yasal mevzuata uygun şekilde ulaşabilmesi için hizmet vermektedir."
Finike'de hizmet veren Finike-Başgöz-Bağyaka bulaması ile Finike ve Kumluca ilçelerine hizmet veren Finike-Tekke-Alakır sulamasının Batı Antalya Sulama Birliği'ne devredildiğini anlatan Torun, "Bu hususta, birlik vatandaşlara sorunsuz ve yasal mevzuata uygun şekilde hizmet verecek olup, personel ve makine parkını hazırlayarak işletme ve bakım faaliyetlerini yerine getirecektir" dedi.
Ziyarette, Finike ve Kumluca ovalarının 2022 yılı içinde kapalı devre sulama sistemine geçilmesi için ilgili bakanlıklara gerekli başvuruların yapıldığını, proje ve ihale gibi konuyla ilgili çalışma faaliyetlerinin 2022 yılı içinde başlayabileceği anlatıldı.
Heyet Kaymakam Uğur Kolsuz'u da ziyaret ederek sulama birliklerindeki yeni sistem hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı