Kumluca Kumluca 'Ben olsaydım' çalıştayı başladı

Kumluca 'Ben olsaydım' çalıştayı başladı

Paylaş
Kumluca 'Ben olsaydım' çalıştayı başladı

Kumluca 'Ben olsaydım' çalıştayı başladı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıkla mücadele çalışmaların değerlendirilmesi, sorunların ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla 'Ben Olsam' adlı çalıştay düzenlendi.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalıştay Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Törene Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisleri, okul müdürleri ve mahalle mutraları katıldı. Kumluca Kaymakamı Kolsuz; "Sigara tüketiminde dünya da 10 ülkeden birisiyiz. Toplumumuzun yüzde 26'sı sigara kullanıyor. Bu rakamlar çocuklarımızın risk altında olması demektir. Sigaradan sonrası bağımlılık yapan maddelerin kullanımıdır. Bu yüzden çocuklarımızı çok iyi korumalıyız. Sigaraya her yıl verdiğimiz para ile en az 5 tane otomobil fabrikası yapabiliriz. Her 5 tomobil fabrikası parasını zararlı dumana veriyoruz" dedi.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Çiftçi de 2 gün sürecek çalıştayda uyuşturucu, tütün, alkol bağımlığı ile davranışsal bağımlılık hakkında görüşmeler yapıldığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı