Manavgat Manavgat Belediyesi'nden soba ve bisiklet desteği

Manavgat Belediyesi'nden soba ve bisiklet desteği

Paylaş
Manavgat Belediyesi'nden soba ve bisiklet desteği

Manavgat Belediyesi'nden soba ve bisiklet desteği

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi, yangınzede vatandaşlara hayırsever vakıf ve derneklerin desteğiyle temin edilen 200 soba ve 50 bisikleti teslim etti.

Manavgat Belediyesi Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınında zarar gören vatandaşlara desteğe devam ediyor. Hayırsever vakıf ve derneklerin desteğiyle alınan 200 kuzine soba ve 50 bisiklet, yangınzede vatandaşlara Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından teslim edildi. Atatürk Kültür Merkezi önündeki etkinliğe belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ve yangınzede vatandaşlar katıldı. Etkinlikte çocuklara bisikleti Başkan Sözen verdi

'BÜTÇEMİZİ KULLANAMIYORUZ'

Başkan Şükrü Sözen belediye ekiplerinin her zaman yangınzedelerin yanında olmaya gayret ettiğini anlattı. Sözen şunları söyledi:

"Belediyenin kullandığı bütçe sizin bütçenizdir. Size ait olan tasarruflardır. Biz bütçemizi yangınzede vatandaşlara kullanmak istiyoruz, ancak yasalar buna izin vermiyor. Bunları bilmenizde yarar vardır. Belediye bütçesinden yangınzede vatandaşlarımıza harcayamadık. Bizler de gönüllü yapıları yanımıza alarak, dernekler ve vakıflarla bir arada çalışarak, formül yaratarak size ulaşmaya çalıştık. Bundan yasal suç işlemeyelim istedik."

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Yangından etkilenen bölgelerde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Sözen, şöyle konuştu:

"400 hafif hasarlı binayı onardık, 400'e yakın ahırı yaparak teslim ettik. 250 kilometre sulama borusu desteği sağladık. Öğrencilerimize destek sağladık, konteynerler, çadırlar vermeye gayret ettik. Manavgat Belediyesi'nin imkanları ile sizin bütün yaralarınızı sarabilmeyi çok isterdik. Manavgat Belediyesi güçlü bir belediye ama yasal olarak yangınzede vatandaşlarımıza bütçemizi kullanamıyoruz. İkinci etap soba dağıtımımızı yapıyoruz. Toplam 400 ailemizin kışı sıcak geçirmelerini sağlamış olacağız. Biz bu sobayı dağıtıyoruz. Ama pek çok hemşehrimizin yangında odunu yandığı için yakacağı yok. Bunu daha önce de söyledim. Yanan mahallelerden günlük 600 TIR ağaç indiriliyor. O insanlarımıza yakacak ihtiyaç ağacı ayrılmalı. Bu köylünün hakkı. Sobayı veriyoruz, odunu yok insanlarımızın. Bunu sizler de duyurun."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı