Manavgat Manavgat'ta erkenci karpuz hasadı

Manavgat'ta erkenci karpuz hasadı

Paylaş
Manavgat'ta erkenci karpuz hasadı

Manavgat'ta erkenci karpuz hasadı

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- TÜRKİYE'nin örtü altında üretilen yılın ilk karpuzlarının hasadı Manavgat'ta başladı.

Manavgat'ta örtü altında ocak ayında ekimi gerçekleştirilen erkenci karpuzların hasadına başlandı. Üretici Osman Coşar'ın serasında yapılan hasada katılan Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, "Osman Bey gördüğünüz gibi 8-9 kiloluk karpuzlar yetiştirmiş maşallah. Kendisi ziraat mühendisi. Üreticimizi bu zamanda erken çıkardıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Koronavirüs salgını döneminde çiftçilerin çok çalıştığını ve emeklerinin hakkını almaları gerektiğini vurgulayan Metin, "Üreticilerimiz bilhassa pandemi döneminde seri bir şekilde çalıştılar. Şu anda iç pazarın taleplerini karşılayacak üretime sahibiz. Üreticimizin emeğinin karşılığını alabilmesi için bakanlığımızdan ithalatı yasaklamasını, ihracat yollarını açmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

ÖRTÜ ALTI ÜRETİMİN MALİYETİ YÜKSEK

15 dönüm serasında ilk erkenci karpuz hasadını gerçekleştiren Osman Coşar, karpuzların kalitesinden ve pazarda bulduğu karşılıktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Coşar, "Bu karpuzlarımız ocak ekimi. Şu anda yoğun bir şekilde hasadımız başladı. Bir haftalık olgunluk süresi zarfında daha da yoğunlaşacak. Mallarımız hazır. Kalitesi güzel, tadı güzel, on numara karpuz yetiştiriyoruz" dedi.

Halde karpuzların 5-6 lira arasında en fazla da 7 liradan değer gördüğünü belirten Coşar, "Örtü altında üretilen karpuzlar yaklaşık 3-3,5 aylık bir sürede meydana geliyor. Bu süre zarfında soğuk kış koşullarında fark etmiyor sürekli başında bakımını yapıyoruz. Gübreleyip ilaçlıyoruz. Çeşit çeşit bakımları var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı