Manavgat MATSO heyeti, üyelerinin zorlu mücadelesine ortak oldu

MATSO heyeti, üyelerinin zorlu mücadelesine ortak oldu

Paylaş
MATSO heyeti, üyelerinin zorlu mücadelesine ortak oldu

MATSO heyeti, üyelerinin zorlu mücadelesine ortak oldu

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) heyeti, ürünlerini soğuk hava ve zirai dondan korumak amacıyla seralarında nöbet tutan üyelerini ziyaret ederek mücadelelerinde yanında oldu.

Türkiye'nin en önemli örtü altı üretimi yapılan merkezlerinden biri olan Manavgat'ta kar, soğuk hava ve zirai dondan ürünlerinin zarar görmemesi için üreticiler geceleri nöbet tuttu. Son bir haftadır geceyi nöbet tutarak geçiren üreticiler seralarda sıcaklık düşmeye başlayınca müdahale ederek çeşitli yöntemlerle ısıtma ve nemlendirme sistemini devreye soktu. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, MATSO 2. Meslek (Tarım) Komitesi üyelerinin de yer aldığı heyetle geceyi zirai don nöbeti tutarak geçiren oda üyelerini ziyaret etti. Başkan Güngör ve beraberindeki heyet farklı mahallelerdeki seraları ziyaret ederek üreticilerin üretimde yaşadığı sıkıntıları dinledi.

'ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDA OLMAK İSTEDİK'

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat'ın Türkiye'nin en önemli örtü altı üretim yapan merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Üreticilere ve oda üyelerine zirai don nöbetinde destek olmak için ziyaret ettiklerini anlatan Güngör, "Son bir haftadır yaşanan zirai don ve aşırı soğuklara karşı bölgedeki tüm seralarda ürünleri korumak için mücadele veriliyor. Üreticilerimizin ve yatırımcılarımızın bu zorlu mücadelelerinde yanlarında bulunarak, kendilerine moral desteği vermek istedik. Biz istihdama ve üretime katkı yapan iş insanlarımızın ve üreticilerimizin her zaman yanındayız yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

'TALEP VE SORUNLARI RAPOR HALİNE GETİRECEĞİZ'

Üreticiler ile tarımsal üretimde yaşadıkları sıkıntıları da konuştuklarını kaydeden Başkan Güngör, gelen talep ve sorunları rapor haline getirerek ilgili mercilere ileteceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı