Serik Serik'te Engelliler Haftası etkinliği

Serik'te Engelliler Haftası etkinliği

Paylaş
Serik'te Engelliler Haftası etkinliği

Serik'te Engelliler Haftası etkinliği

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Engelliler Haftası ile Özel Eğitim Çocukları Bilim ve Sanat Şenliği (ENFEST) programı Serik Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salon'unda yapıldı. Programa, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Gençlik ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Meral Yılmaz, Serik İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurgül Türk Kılınç, Serik İş Kurumu (İŞKUR) Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Karakan, şube müdürleri, okul müdürleri, aileler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Tekeli Ortaokulu'nun ortaklaşa hazırladıkları program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan yaptı. Konuşmadan sonra Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencilerinin vals gösterisi sergilendi. Tekeli Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam eden programda, Serik Özel Eğitim ve Meslek Okulu öğrencileri 'Ispanaklı yumurta' adlı oyunu sundu.

Tekeli Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin 'Sevgi Nedir' adlı şiiri okumasından sonra; Serik Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin ritim etkinliği sahne aldı. 1915 Temmuz Şehitleri Ortaokulu öğrencilerinin 'Senden Daha Güzel' adlı şarkılı gösterisini, Tekeli İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu işaret dili ile 'Sev Kardeşim' etkinliği izledi. Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden Mustafa Ali Altunkılıç'ın söylediği 'Karagözlüm' şarkısından sonra sahne alan Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin zeybek gösterisiyle program tamamlandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı