Antalya Yeliz Gül Ege, Çekya fahri konsolosu

Yeliz Gül Ege, Çekya fahri konsolosu

Paylaş
Yeliz Gül Ege, Çekya fahri konsolosu

Yeliz Gül Ege, Çekya fahri konsolosu

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Çek Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu oldu. Yeliz Gül Ege, Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen 'Buyrultu: muvafakat' belgesini Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek'ten aldı.
Çek Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu olan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya protokolü, iş, sanat ve turizm camiası temsilcileriyle Fahri Konsolosluk buyrultu belgesi teslim töreninde buluştu. Dışişleri Bakanlığı tarafından fahri konsoloslara verilen buyrultu belgesini Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek'in elinden alan Yeliz Gül Ege, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarla Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'nin yanı sıra iş ve sanat dünyasından da birçok ismin yerini aldığı törende konuşan Ege, "Antalya için durmayıp koşacağımız, hayırlı uğurlu, yeni işlere güzel projelere imza atacağımız bir birliktelik olması dileğiyle" dedi.
Yeliz Gül Ege sözlerini şöyle sürdürdü;
"Beni yalnız bırakmayan değerli arkadaşlarıma dostlarıma teşekkür ediyorum. Antalya'da doğup büyüyen bir insan olarak her akşam yatarken bu kent için ne yapmalıyım ve ne yaptım diyerek kendisine soran bir insanım. Birkaç yıldır çoğunuzun bildiği gibi Antalya Tanıtım Vakfı  başkanlığını yürütüyorum. Artık bunun farklı yönlerde de faydası olması gerektiğini düşünüyorum. Ne güzel ki farklı bir ülkenin, turist kafilelerini de ağırladığımız bir ülkenin fahri konsolosluk görevi ile ilgili kabul gördüm. Burada değerli büyükelçimizin ve onun Ankara'da bize yardımcı olan değerli çalışanlarına müteşekkirim. Antalya için hayırlı uğurlu, yeni işlere güzel projelere imza atacağımız durmayıp koşacağımız güzel bir birliktelik olur. Bana desteğini esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na da kendisinin onayıyla bu görevi yerine getireceğimi düşünüyorum.".
Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı, "Yeliz hanım bu şehirde bu işi yapabilecek kişilerin en başında gelen birisidir. ATAV başkanı olarak birlikte bir çok çalışma yaptığımız, şehrin turizm değerini yükseltmek için birlikte gayret ettiğimiz ekipte bulunan Yeliz hanım, gerçekten doğru bir isim. Yeliz hanım sayesinde, Antalya ile Çek Cumhuriyeti arasında kurulmuş olan köprüler daha da kısalacak mesafeler azalacak" diye konuştu.
Tören sonunda Vali Ersin Yazıcı, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek'e, Antalya'nın simgesi olan Yivli Minare figürünün bulunduğu porselen plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı