Germencik Germencikli arıcılara Kaymakamlık ve TAHAP'tan arılı toplam 400 kovan desteği sözü

Germencikli arıcılara Kaymakamlık ve TAHAP'tan arılı toplam 400 kovan desteği sözü

Paylaş
Germencikli arıcılara Kaymakamlık ve TAHAP'tan arılı toplam 400 kovan desteği sözü

Germencikli arıcılara Kaymakamlık ve TAHAP'tan arılı toplam 400 kovan desteği sözü

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)-AYDIN'ın Germencik ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından Arı Sütü ve Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı. Kursu ziyaret eden Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Federasyonu (TAHAP) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ve Germencik Kaymakam Turgay Gülenç, kursa katılanlara arılı toplam 400 kovan desteği sözü verdi.
Germencik Halk Eğitim Merkezi istek üzerine kasım ayında Arı Sütü ve Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu açtı. Kursa ilçede arıcılık yapan 19 kursiyer katıldı. Haftada 2 saat olmak üzere toplamda 40 saat sürecek kursu tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanacak. Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç ve Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, kursu ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursu tatmayan arıcıların aldıkları sertifikalarla daha bilinçli olarak bu işi yapacaklarına dikkati çeken Kaymakam Turgay Gülenç, "Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda kursa katılan yetiştiricilere arılı 200 kovan verme sözü verdik. Aynı zamanda Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) desteği olacak. Buradaki kursiyerler inşallah daha iyi kazanımlar elde edecekler" dedi.
TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu da kendilerinin de arılı 200 kovan desteği vereceklerini sözünü verip, "Bu kursa katılan arkadaşlarımız daha önce de saha eğitimlerini aldı. Kursiyerler zaten usta çırak ilişkisi ile bizim yanımızda yetişti. Aynı ilişkiler devam edecek. Biz devletimiz ne yaptıysa aynısını yapmaya hazırız. Her zaman sahadayız. Burada nasıl paylaşarak 200 kovan verdiysek Türkiye'nin her yerinde aynısını yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı