Germencik Germencik'te Ata'yı anma gününde öğrencilere 'Nutuk' dağıtıldı

Germencik'te Ata'yı anma gününde öğrencilere 'Nutuk' dağıtıldı

Paylaş
Germencik'te Ata'yı anma gününde öğrencilere 'Nutuk' dağıtıldı

Germencik'te Ata'yı anma gününde öğrencilere 'Nutuk' dağıtıldı

AYDIN'ın Germencik ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanışının 83'üncü yıl dönümünde öğrencilere belediye tarafından ücretsiz olarak 'Nutuk' dağıtıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yılında Germencik'te çeşitli anma programları düzenlendi. Germencik Belediyesi Konferans Salonu'nda öğrenciler tarafından hazırlanan anma programına katılan Germencik Belediye Başkanı CHP'li Fuat Öndeş de katıldı. Başkan Öndeş, buradaki anma programına katılan öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' eserinin dağıttı. Ardından ise Germencik Belediyesi GESA ekipleri Nutuk'un çocuklar için hazırlanan versiyonunun ilçe genelindeki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine dağıtımını yaptı.

'ATATÜRK'Ü ANMAK YETMEZ'
"Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak yetmez, onu anlamak lazım" diyen Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, "Onu anlamanın yolu onun fikirlerini, ideallerini benimsemekten, neyi neden yaptığını, nasıl bir yol izlediğini bilmekten geçer. Ne şanslıyız ki Mustafa Kemal Atatürk eşsiz eseri, bizler için bir ışık, bir rehber olan Nutuk'ta bizzat kendi kalemiyle, kendi kelamıyla bizlere lazım olan yol haritasını çizmiştir. İşte bizler bu anlamlı günde bu eşsiz eseri aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla buluşturmak için böyle bir çalışma yaptık. Çünkü bizleri güçlü ve müreffeh bir ülke yapmaya muktedir olanlar yalnızca yeni nesillerdir ve gençlerimiz sadece ama sadece onun ideallerini, fikirlerini ve düşüncelerini benimseyerek hedefe ulaşabilirler. İlerleyecekleri bu yolda, varacakları hedefte ellerindeki bu rehberle ne türlü badire olursa olsun; bahane üretmeyen, çözüm yaratan, engeller aşılmak içindir, düşüncesini benimseyen bir nesil olacaklardır. Tüm çocuklarımızın bu eşsiz eseri dikkatle okumalarını rica ediyor, bu vesileyle Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı, rahmet ve özlemle anıyor, minnet duygularımı sunuyorum" dedi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı