Germencik Kütüphaneye kitaplar eşekle taşındı

Kütüphaneye kitaplar eşekle taşındı

Paylaş
Kütüphaneye kitaplar eşekle taşındı

Kütüphaneye kitaplar eşekle taşındı

AYDIN'ın Germencik ilçesinin kırsal Selatin Mahallesi'nde, Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi tarafından Belediye'nin de desteğiyle, içinde 3 bin kitap bulunan kütüphane oluşturuldu. Fakir Baykurt'un Eşekli Kütüphaneci adlı kitabının başkahramanı Mustafa Güzelgöz'ün adının da verildiği kütüphaneye kitaplar eşekle taşındı.

Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi işbirliğiyle, kırsal Selatin Mahallesi'nde kütüphane açılması için bir süre önce kampanya başlatıldı. Germencik Belediyesi'nin de destek verdiği kampanyaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kısa sürede vatandaşlarında desteği ile Türk ve Dünya klasikleri başta olmak üzere çeşitli türlerde 3 bin kitap toplandı. Toplanan kitaplar ile belediyenin maddi desteği ile Selatin Mahallesi Muhtarlık binasının alt katında kütüphane oluşturuldu. Mahalle girişine kadar belediyeye ait araçlarla getirilen kitaplar, buradan törenle açılışı yapılan 'Selatin Köyü Mustafa Güzelgöz İMKB Köy Kütüphanesi'ne eşekle taşındı.

Kütüphanenin açılışı için düzenlenen törene, CHP'li Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Selatin Mahallesi Muhtarı Kerim Çetin, Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Acar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Selçuk Şube Başkanı Metin Çıtak, ünlü yazar Fakir Baykurt'un 'Eşekli Kütüphaneci' adlı kitabında anlattığı seyyar kütüphaneci Mustafa Güzelgöz'ün oğlu Muammer Güzelgöz ile 50 öğrenci katıldı.

Törendeki konuşmasında kitapların kütüphaneye eşekle taşınma hikayesini Muammer Güzelgöz, açılışa katılanlara anlattı.

Fakir Baykurt'un Eşekli Kütüphaneci adlı kitabının başkahramanı babası Mustafa Güzelgöz'ün kütüphanesi olmayan Ürgüp köylerinde eşekle gezici kütüphanecilik yaptığını belirten Güzelgöz, "Bu sebeple sembolik olarak böyle bir şey yaptık. Öğrenciler ve öğretmenler eşliğinde eşekle getirilen kitaplar Germencik Belediyesi tarafından yaptırılan raflara yerleştirildi" dedi.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş kütüphane açılışında emeği geçen herkese teşekkür edip, "İnşallah, çocuklarımız, burada bulunan kitaplardan okuyarak büyüyecek" dedi.

Burhan CEYHAN / GERMERCİK, (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı