Kuşadası Geleceğin doktorlarından Kuşadası'nda çevre temizliği

Geleceğin doktorlarından Kuşadası'nda çevre temizliği

Paylaş
Geleceğin doktorlarından Kuşadası'nda çevre temizliği

Geleceğin doktorlarından Kuşadası'nda çevre temizliği

KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kıyı temizliği yapıldı. Kuşadası Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte toplanan 20 büyük boy çöh torbası atık, geri dönüşüm işlemine tabi tutulması amacıyla atık merkezine gönderildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda, sahil bandında kıyı temizliği gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte öğrenciler, başta plastik, cam, metal ve kağıt olmak üzere çok sayıda atığı topladı. Türlerine göre sınıflandırılan atıklar, daha sonra geri dönüştürülmesi için Kuşadası Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Amaçlarının çevrenin korunmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten ADÜ Tıp Fakültesi 2'nci Sınıf öğrencisi Yağmur Boz, "Kıyı temizliğini düzenli olarak Aydın'ın farklı ilçelerinde yapmayı sürdüreceğiz. Geleceğin doktorları olarak insan eliyle doğaya verilen zarara dikkat çekmek istiyoruz" dedi. Etkinlikte 20 büyük boy çöp torbası katı atık toplandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı