Kuşadası 'Grand ve Orient Bazaar Sokak Sağlıklaştırma' projesinde ilk kazma vuruldu

'Grand ve Orient Bazaar Sokak Sağlıklaştırma' projesinde ilk kazma vuruldu

Paylaş
'Grand ve Orient Bazaar Sokak Sağlıklaştırma' projesinde ilk kazma vuruldu

'Grand ve Orient Bazaar Sokak Sağlıklaştırma' projesinde ilk kazma vuruldu

KUŞADASI (Aydın), (DHA)-AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde en eski turistik çarşısı olan Grand ve Orient Bazaar'da Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi iş birliğinde yapılan yenileme çalışmaları Kıbrıs Caddesi'ne ilk kazmanın vurulması ile başladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, fen işleri müdürlüğü ekipleri ile birlikte bölgede inceleme yaptı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi, kruvaziyer gemileriyle kente gelen turistlerin alışveriş yapmak için uğradığı ilk turistik çarşı olan Grand ve Orient Bazaar'da yenileme çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alanda yürütülecek çalışmada fen işleri müdürlüğü ekiplerince ilk kazma Kıbrıs Caddesi'ne vuruldu. İlgili kurumlarla eş zamanlı ilerleyecek projede önce bölgede zemin sökümü, tesviye ve hafriyat çalışması yapılacak. Ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, içme suyu hattı, Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına başlayacak. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'da başlayan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Birim müdürleri ile birlikte bölgeyi dolaşan Günel, saha amirlerinden bilgi aldı.

'PROJE ESNAFIMIZA ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SAĞLAYACAK'
Çarşı esnafı ile sohbet eden Günel, ekiplere çalışmaların bir an önce bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Esnaf Günel'e teşekkür etti. Günel yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Grand ve Orient Bazaar'ın modern ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşacağını belirterek, "Şimdiden esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği içerisinde hayata geçireceğimiz proje sayesinde turistik çarşımızda uzun yıllar boyunca alt ve üst yapı sorunu yaşanmayacak. Grand ve Orient Bazaar'a düzen, estetik ve kalite getirecek olan projenin esnafımıza önemli bir katma değer sağlayacağına eminim" dedi.

Bölge esnaflarından Ali Yılmaz, "Projeyi ilk gördüğümde çok heyecanlandım. Her detay düşünülmüş. Yıllardan beri Grand ve Orient Bazaar'a hiç yatırım yapılmadı. Çalışmalar bittiğinde modern bir çarşıya sahip olacağız. Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel'e çok teşekkür ediyorum" dedi.
Orient Bazaar'da halıcılık yapan Özkan Akgör de "Belediye Başkanımız Ömer Günel göreve geldiği günden beri kentimizde çok güzel işlerin altına imza atıyor. Ben, bu nedenle projenin mükemmel olacağına inanıyorum. Artık kruvaziyer gemisinden inen turistleri çok daha iyi şartlarda ağırlayacağız. İşlerimizin de eskisinden daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı