Kuşadası Kuşadası'nda deniz dibi pırıl pırıl oldu

Kuşadası'nda deniz dibi pırıl pırıl oldu

Paylaş
Kuşadası'nda deniz dibi pırıl pırıl oldu

Kuşadası'nda deniz dibi pırıl pırıl oldu

KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında sualtı temizliği yapıldı. Dalgıçların deniz dibinden çıkardığı 5 metrelik fiber tekne çıkardı.

Kuşadası'nda, Aydın Denizcilik Daire Başkanlığı, Kuşadası Belediyesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Sahil Güvenlik ve Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından Dünya Çevre Günü kasamında düzenlenen etkinlikle sualtı temizleme çalışması yapıldı. Güvercinada Mendirek mevkiindeki temizlik çalışmasına Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanı Güray Burhan Coşkun, Aram Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Tağmaç Saraçoğlu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Oğuz Aydın, Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü katıldı.

BATIK TEKNE ÇIKARILDI
Sualtı temizliği etkinliği sırasında dalgıçlar deniz dibinde batık tekneye rastladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları, 5 metrelik batık tekneyi sudan çıkardı. Deniz dibinden ayrıca çıkarılan, araba lastiğindn klozete, cam şişeden plastik sandalyeye kadar pek çok atık Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kamyonlara yüklenerek sahilde sergilendi. Denizden çıkan çöpleri gören vatandaşlar şaşkınlık içinde cep telefonlarıyla fotoğrafladı.

HALATLARLA İÇİNDİKLERİ UÇURUMDA ÇÖPLERİ TOPLADILAR
Temizlik çalışmalarına katılan AKUT üyeleri de Yılancı Burnu'ndan uçuruma araçlardan atılan çöpleri hatalar yardımıyla inerek topladı. Toplanan çöpler, halat yardımıyla yukarı çıkarıldı.

DENİZLERİMİZİ KORUYALIM
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, denizlerin temiz tutulmasının önemine dikkat çekerek, “Denizlerimiz bizim için çok önemli. Çevre Günü etkinlimizde su altı temizliği yaptık. Denizden yaklaşık 2 ton atık çıkarıldı. Bu durum bizi üzdü. Burası bir turizm kenti. Denizi ve doğal güzelliği insanları cezbediyor. Gelecek nesiller için denizlerimizi ve yaşadığımız dünyayı korumalıyız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı