Kuşadası Kuşadası'nda sosyal belediyeciliğe bilimsel yaklaşım

Kuşadası'nda sosyal belediyeciliğe bilimsel yaklaşım

Paylaş
Kuşadası'nda sosyal belediyeciliğe bilimsel yaklaşım

Kuşadası'nda sosyal belediyeciliğe bilimsel yaklaşım

Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi tarafından ilçenin yoksulluk ve yoksunluk haritasının çıkarılması amacıyla yaklaşık bir aydır uzman ekip tarafından sürdürülen çalışma sona erdi. Bilimsel yöntemler kullanılarak elde edilen sonuçları yardımcılarıyla birlikte inceleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Bu araştırma ile belediyemizin sosyal yardım işleri bütçesinden ihtiyaç sahibi kişilerin daha etkin bir şekilde faydalanmasını sağlayacağız" dedi.

Kuşadası'nda ihtiyaç sahibi kişiler ile engelli ve yaşlıların Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce sunulan ayni ve nakdi yardımlar ile evde bakım hizmetinden daha etkin biçimde faydalanabilmesi için başlatılan çalışma tamamlandı. Bu amaçla Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan uzman ekip tarafından sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve yardım derneklerinden alınan bilgiler doğrultusunda 23 mahallede toplam 4 bin 850 ev ziyaret edildi. Araştırma sonunda Kuşadası'nda 1489 ihtiyaç sahibi hane olduğu belirlendi.

KUŞADASI BEŞ BÖLGEYE AYRILDI
Yoksulluk ve yoksunluk haritası oluşturulurken Kuşadası'ndaki 23 mahalle, coğrafi yakınlıklarına göre 5 bölgeye ayrıldı. Ardından bölgelerde bulunan mahallelerin demografik, ekonomik gelişmişlik, eğitim, konut kalitesi, sağlık ve güvence, engelliler, sosyal hizmet ile sosyal yardım ve sosyal içerme endeksi istatistikleri ayrıntılı olarak çıkarıldı. Daha sonra bölgelerden elde edilen sonuçlar birbirleriyle karşılaştırıldı.

BELEDİYE HİZMETLERİ MEMNUN EDİCİ
Araştırmada, uzmanların sorduğu 'Kuşadası Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerden memnun musunuz?' sorusuna Kuşadalıların yüzde 65,10'u 'evet' cevabı verdi. Yine araştırmada elde edilen veriler, Kuşadası'nda yaşayan ihtiyaç sahibi kişilerin sırasıyla en çok en çok gıda paketi, maddi yardım, yakacak yardımı ve iş bulma ihtiyaçlarının olduğunu ortaya çıkardı. Sonuçlar, belediye başkan yardımcıları ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanlarının da katıldığı bir toplantı ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e aktarıldı. Başkan Günel, "Bu araştırma ile belediyemizin sosyal yardım işleri bütçesinden ihtiyaç sahibi kişilerin daha etkin bir şekilde faydalanmasını sağlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı