Kuşadası Zeytin ağaçları kesilmekten kurtarıldı

Zeytin ağaçları kesilmekten kurtarıldı

Paylaş
Zeytin ağaçları kesilmekten kurtarıldı

Zeytin ağaçları kesilmekten kurtarıldı

Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özel mülkiyetlerdeki inşaat çalışmaları nedeniyle kesilmesi planlanan ve yarım asırlık oldukları belirtilen zeytin ağaçlarını kökleriyle birlikte söküp, yapımı süren Kuşadası Gençlik Spor Parkı ile Behice Boran Parkı'na dikdi.

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Ege ve İkiçeşmelik mahallelerindeki özel mülkiyetlerde yapılacak inşaat çalışmaları nedeniyle kesilmek istenen yarım asırlık 21 zeytin ağacına yeniden yaşama şansı verdi. Zeytin ağaçları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından önce bulundukları bölgelerden kökleriyle birlikte söküldü. Ardından 13'ü Türkmen Mahallesi'nde yapımı süren Behice Boran Parkı'nda, 8'i de Kadınlar Denizi Mahallesi'ndeki Kuşadası Gençlik Spor Parkı'nda yeniden toprakla buluşturuldu. Bugüne kadar kentin farklı bölgelerine 7 bin 699 ağaç diken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği hassasiyet çevreciler tarafından takdirle karşılandı.

'DOĞAYI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ'
Doğanın korunması gerektiğine dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen sürede Kuşadası'nda doğayı korumak ve yeşil alanlarımızı artırmak için durmadan çalışıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bir yandan da kentimizdeki inşaat alanlarının arasında kalan ağaçları kurtarmaya devam ediyor. Çevremizi ve doğamızı korumak hepimizin birinci görevi olmalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı