Nazilli Nazillililer çocuk istismarına tepki için yürüdü

Nazillililer çocuk istismarına tepki için yürüdü

Paylaş
Nazillililer çocuk istismarına tepki için yürüdü

Nazillililer çocuk istismarına tepki için yürüdü

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde bir ev kadının sosyal medyadan yaptığı çağrı üzerine toplanana yaklaşık 100 kişi, çocuk istismarına karşı tepki göstermek için yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul Küçükçekmece'de yaşanan çocuk istismarı üzerine Nazillili ev kadını Tuğçe Udun, sosyal medyadan protesto çağrısı yaptı. Yaklaşık 100 kişi, dün (cuma) akşam saatlerinde, ellerinde çocuk istismarına karşı tepkilerin yer aldığı pankartlarla İstasyon Meydanı'nda toplandı. Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi yöneticileri, Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve kadın örgütleri temsilcileri de yürüyüşe katılarak destek verdi.

Yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki pankartlarla Belediye Meydanı'ndan Uzun Çarşı'yı takip ederek, İstasyon Meydanı'na kadar alkışlar ve düdükler eşliğinde yürüdü. İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına yürüyüşe 9 yaşındaki kızı Ecrin Beren'le birlikte katılan Tuğçe Udun konuşma yaptı. Tuğçe Udun, "Artık çözüm istiyoruz, kimse istismarcıyı korumasın, kimse istismara çanak tutmasın istiyoruz. Cezaların yetersiz kalması ve cinsiyetçi söylemlerin yaygınlaşması bu sonucu hazırladı. Tüm devlet kurumları gerekli tedbirleri almalıdır" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan ise, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu bir vahşettir ve acilen en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Bu bir insanlık suçudur. Devlet bir an önce gereğini yapmalı. Vatandaşların kendi çocuğu gibi başka çocukları da koruması gerekiyor. Bizler bunun için yetkilileri göreve, vatandaşları da duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı