Burhaniye Burhaniye'de öğrenciler 7 bölgenin tanıtımını yaptı

Burhaniye'de öğrenciler 7 bölgenin tanıtımını yaptı

Paylaş
Burhaniye'de öğrenciler 7 bölgenin tanıtımını yaptı

Burhaniye'de öğrenciler 7 bölgenin tanıtımını yaptı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesi Nadir Tolun İlkokulu'nda Hayat Bilgisi dersinde düzenlenen '7 Bölge 7 Kültür' adlı etkinlikte, yurdun her bölgesinin kültürü ve yemekleri kurulan stantlarda sergilenerek tanıtıldı.

Burhaniye Nadir Tolun İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersinde, Türkiye'nin ayrıldığı coğrafi bölgeler konusunu, okul bajçesine kurulan stantlarda öğrendi. Ege’den, Güneydoğu’ya 7 bölgenin yemekleri ve el işi ürünleri ayrı ayrı kurulan bölge stantlarında tanıtıldı. Okul bahçesinde hazırlanan '7 Bölge 7 Kültür' etkinliğine Burhaniye Belediye Başkan Vekili Aydın Doğan, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni ile Okul Müdürü Hasan İbiş ve öğrenci velileri de katıldı.

1/C sınıf öğretmeni Ceren Eraydın, Hayat Bilgisi dersiyle ilgili olarak bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Eraydın, “Farklı kültürden insanların buluştuğu ortak bir yöresel aktivitemiz oldu. Velileri aktif hale getirdik. 2023 vizyonu kapsamında bu etkinliği hazırladık. Uzun bir süreçti. Çok eğlenceliydi. Çok güzel şeyler yaşadık. Çok güzel şeyler ortaya çıktı. Destek olan velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Veliler de etkinlikte görev almaktan mutlu olduklarını anlattı. Marmara bölgesini tanıttığını anlatan öğrenci Gülbeyaz Budak, “Marmara bölgemizin dokuma çulları meşhurdur. Höşmerimlerimizi yaptık. Yoğurdumuzu yaptık. Marmara bölgesinin zeytiniyağı meşhurdur” dedi.

Öğrenci Feyiz Ateş de,” Bugün arkadaşlarımızla birlikte Ege bölgesinin sunumunu yaptık. Ege bölgemize ait şehirlerimizden Manisa’nın mesir macununu, üzümünü çerezlerini tanıttık. İzmir’e ait gevreğimiz de mevcut” dedi.

İç Anadolu bölgesinin ürünlerini tanıtan Ayten Deniz ise, "Yemeklerimizi yaptık. Çok mutlu olduk. Herkese yemeklerimizi tattırdık. Çeyizliklerimizi gösterdik. Atalarımızın bize verdiği eşyaları tanıttık. Mutlu olduk” dedi. Öğrencilerden Beyza Çantalı da, “Annelerimiz bugün 7 bölge hazırladılar. Yemekler yaptılar. Biz onları yedik. Şekerler dağıttık. Keşke hep böyle olsaydı” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE, (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı