Edremit Edremit Belediyesi'ne ait ağaçlarda zeytin hasadı devam ediyor

Edremit Belediyesi'ne ait ağaçlarda zeytin hasadı devam ediyor

Paylaş
Edremit Belediyesi'ne ait ağaçlarda zeytin hasadı devam ediyor

Edremit Belediyesi'ne ait ağaçlarda zeytin hasadı devam ediyor

BALIKESİR’in Edremit ilçe Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından, belediyeye ait 60 bine yakın zeytin ağacında hasat çalışmaları sürüyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, hasat yapan işçileri ziyaret ederek, bereketli bir yıl diledi.

Edremit Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü’nün hasat ettiği zeytinler Edremit Belediyesi markasıyla bu sene de raflarda yerini alıyor. Toplanan zeytinler gün içerisinde Tariş’e sevk ediliyor. Zeytinyağı fabrikasında sıkım yapılıp zeytinyağları dinlenmeye alınıyor. Daha sonra İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından paketlenen ürünler, Edremit Belediyesi markasıyla raflarda ve internette satışa sunuluyor. Edremit Belediyesi’nin Kızılkeçili Mahallesi Peçe mevkiindeki belediyeye ait zeytinliklerde hasat yapan emekçileri ziyaret eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, zeytin hasadının büyük bir emek istediğini belirtti.

60 BİNE YAKIN ZEYTİN AĞACI VAR

Üretmeye ve emekçileri desteklemeye devam edeceklerini belirten Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Edremit Belediyesi şu anda Edremit’in en büyük zeytin üreticisi konumunda, 60 bine yakın zeytin ağacımız var. Onlara el attık belediye olarak ve değerlendiriyoruz. Yağımızı da Edremit Belediyesi markasıyla tüm Türkiye’nin kullanımına sunuyoruz. İsteyenler internetten veya bizzat başvurarak alabilirler. Bu güzel şifa kaynağı zeytinyağımızı yemeye davet ediyoruz insanlarımızı. Sağlıklıdır, güvenilirdir. Çok hijyenik koşullarda üretilir. İşçilerimize ve emekçilerimize de kolay gelsin diyerek, zeytin hasadımızın bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin zeytinyağlarını bu yıl da vatandaşlarla buluşturmak için özveri ve titizlikle çalışan işçilere helva dağıttı.

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı