Merkez Atatürk ve Şehitler Parkı’nda kör nokta kalmadı

Atatürk ve Şehitler Parkı’nda kör nokta kalmadı

Paylaş
Atatürk ve Şehitler Parkı’nda kör nokta kalmadı

Atatürk ve Şehitler Parkı’nda kör nokta kalmadı

Fatih Emrah ERDOĞAN / BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR’in daha güvenli bir şehir haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Parkı ve Şehitler Parkını güvenlik kameralarıyla donattı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “İnternet alt yapısı güçlendirilen ve kameralar ile kör nokta bırakılmayan parkta Balıkesirliler artık daha güvenli ve kaliteli zaman geçirebilecek” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin en büyük parklarından olan, 100 dönüm alan üzerine kurulu Atatürk Parkı’nın aydınlatma ve elektrik altyapısını tamamen yenilendi. Parkın mevcut aydınlatmalarına ilave olarak 200 adet yeni nesil, verimli LED armatürlü aydınlatma direğinin montajını yaparak parkı daha güvenli ve ışıl ışıl bir hale getirildi. Yeni nesil aydınlatmalar ile elektrikten yüzde 60 tasarruf edileceğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Parkta sunulan ücretsiz wi-fi altyapısını güçlendirmek için çalışmaların başladığını söyledi. Başkan Yılmaz; “Atatürk Parkı’na 38, Şehitler Parkı’na ise 36 güvenlik kamerasıyla birer adet 360 derece dönebilen, hareketli kamera montajı yapıldı. Kurulan sistemle parkları her an gözetim altında tutarak her türlü olumsuz duruma hızlı bir şekilde müdahale edilmesi ve daha güvenli ve daha huzurlu bir kent için çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

PARKTA KÖR NOKTA KALMADI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdür Vekili Selami Barut ise “Projeyle parkımızın tüm giriş çıkış kapıları, yürüyüş yolları ve yeşil alanların tamamı kör nokta kalmayacak şekilde güvenlik kamera sistemleriyle izlenmesi ve kontrol edilmesi sağlandı. Bu hizmetin devreye girmesiyle birlikte hemşehrilerimiz daha güvenli bir şekilde parkımızdan yararlanacak. Aynı zamanda Atatürk Parkı’nda ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Bu hizmeti daha hızlı bir şekilde sunmak için internet altyapısını tamamen yeniliyoruz. Tamamlandığında başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımız sunduğumuz ücretsiz internet hizmetinden daha hızlı bir şekilde yararlanabilecek” diye konuştu.

Projenin güvenliğin sağlanması noktasında önemli bir çalışma olduğunu söyleyen vatandaşlar ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Haberin Devamı