Merkez Türkiye’nin ilk madencilik meslek lisesi yarın açılıyor

Türkiye’nin ilk madencilik meslek lisesi yarın açılıyor

Paylaş
Türkiye’nin ilk madencilik meslek lisesi yarın açılıyor

Türkiye’nin ilk madencilik meslek lisesi yarın açılıyor

BALIKESİR'in İvrindi ilçesindeki Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki Lisesi'nin açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

İvrindi ilçesinde yapımı tamamlanan ve 'Türkiye’nin ilk maden lisesi' olma özelliğini taşıyan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TÜMAD Madencilik İvrindi Altın-Gümüş Madeni İşletmesi’nin açılışı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yarın Balıkesir'e gelecek. Saat 10.45'te başlayacak olan açılış töreninin ardından Bakan Dönmez ve Bakan Özer'in Balıkesir’den ayrılacağı bildirildi.

MADENCİLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

15 derslik, 9 öğretmen ve 134 öğrencisi bulunan lisenin, Türkiye’nin mesleki eğitim alanındaki gelişmelerinin önünde model; çalışanları ve öğrencileri ile çevre tarafından örnek alınacak, mesleğinde lider eleman yetiştiren ve ülke çapında tanınan marka ve lider bir kurum olmasının hedeflendiği bildirildi. Ayrıca, mesleki teknik ve akademik eğitim alanında, yükseköğrenim ve iş dünyasının beklentilerine uygun, milli ve manevi değerlere sahip, gelişmelere açık, teknolojiyi takip eden, mesleki ve kültürel bilgiye ulaşan ve kullanan, karar verme becerisi gelişmiş, inovatif düşünen, girişimci, lider ama ekip çalışma ruhunu benimseyen, iş sağlığı ve güvenliğine önem veren, sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı