Adilcevaz Adilcevaz’da, kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Adilcevaz’da, kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Paylaş
Adilcevaz’da, kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Adilcevaz’da, kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) -BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri (HEM) kurslarında elde edilen el emeği ürünler görücüye çıktı.

Adilcevaz'daki kadınlar koronavirüs nedeniyle bir çok kursa evlerinden katılarak yaptıkları çeşitli el emeği göz nuru ürünleri açılan kursta sergiledi. Salgın döneminde Halk Eğitim Merkezleri ve belediye kurslarına gidemeyip evlerinde izole olan kadınlar, çeşitli sanat dallarıyla uğraşarak çeşitli ürünler yaptı. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve uzaktan aldıkları eğitimler sonucu kadınların yaptığı ürünler, Halk Eğitim Merkezi bahçesinde sergilendi. Kursiyerin yaptığı eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Serginin açılışı, Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş yaptı. Açılışın ardından yetkililer, sergiyi gezdi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kursiyerlerin güzel işler ortaya çıkardığını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi pandemiden dolayı kurslar bir süre kapalıydı. Uygun görülen zamanlarda ise kurs hocaları ve kursiyerler tedbirler çerçevesinde titiz çalışmalar yürüttü ve bu çalışmalar sonucunda pandemi sürecinin normalleşmesiyle birlikte yapmış oldukları el sanatlarını sergileme fırsatı oluştu. Açılan kurslarda kadınlarımızın yapmış oldukları el emeği ve göz nuru eserler gerçekten çok güzel olmuş. Eskiden annelerimizin yapmış oldukları el sanatlarının yaşatılmasını burada görmek beni çok duygulandırdı. El sanatlarımıza hep birlikte sahip çıkmamız gerekir. Kursiyerlerimizin açmış olduğu yılsonu sergisinde yapılan emeğin, çalışmanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı